• A- A A+
  • 2019.gada 1.septembris – 2019.gada 30.novembris

    Aktualizēts 28.11.2019 11:34

    Projekts „STEM, veselības aprūpes un mākslu studiju programmu modernizēšana Daugavpils Universitātē”, vienošanās Nr. 8.1.1.0/17/I/005, tiek īstenots darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena „Izglītība, prasmes un mūžizglītība” 8.1.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt modernizēto STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics – zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes, matemātika), tajā skaitā medicīnas un radošās industrijas, studiju programmu skaitu” ietvaros.

    2019.gada 1.septembris – 2019.gada 30.novembris

    Daugavpils Universitātē, sekmīgi turpinot ERAF projekta “STEM, veselības aprūpes un mākslu studiju programmu modernizēšana Daugavpils Universitātē” (vienošanās Nr. 8.1.1.0/17/I/005) realizāciju, ir iegādāta aparatūra, kā arī aprīkojums, kas palīdz attīstīt studiju virzienus “Dzīvās dabas zinātnes” un “Fizika, Materiālzinātne, Matemātika un Statistika”.

    Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta Biotehnoloģiju departamentā tika piegādātas modernas iekārtas, kas nodrošina ātru un kvalitatīvu ģenētiskā materiāla analīzi (nukleīnskābju koncentrācijas un to piemaisījumu noteikšanas komplekts, specializēts bokss polimerāzes ķēdes reakcijas sagatavošanai, gēla vizualizācijas un dokumentēšanas sistēma). Ledus veidošanās iekārta, komplekts laboratorijas trauku mazgāšanai un žāvēšanai un laboratorijas sīkinventārs atvieglo un uzlabo laboratorijā veiktos pētījumus. Īpaša uzmanība ir jāpievērš molekulārās bioloģijas iekārtu komplektam paraugu analīzei lauka apstākļos. Tā ir unikāla, portatīva un viegli pārvietojama molekulārās bioloģijas darba stacija, kas nodrošina paraugu ievākšanu, DNS izdalīšanu, polimerāzes ķēdes reakcijas un elektroforēzes veikšanu lauka apstākļos jebkurā vietā. Iegādātās modernās un pētījumiem nepieciešamās iekārtas un sīkinventārs nodrošina kvalitatīvus molekulārās bioloģijas pētījumus, tādējādi palīdzot attīstīt pētniecību biotehnoloģiju jomā. Iegādātais aprīkojums studiju virziena “Dzīvās dabas zinātnes” ietvaros modernizē un uzlabo studiju procesu, kā arī nodrošina jaunus atklājumus zinātnē.

    Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta Ekoloģijas departamenta Parazitoloģijas un histoloģijas laboratorijā ERAF projekta “STEM, veselības aprūpes un mākslu studiju programmu modernizēšana Daugavpils Universitātē” (vienošanās Nr. 8.1.1.0/17/I/005) ietvaros tika iegādāts galda bakterioloģiskais bloks, svaru un maisītāju komplekts, kas dod iespēju veikt bakterioloģiskus pētījumus. Šo komplektu varēs izmantot dabaszinātņu virziena studenti dažādu pētījumu veikšanai, kā arī laboratorijas darbu izstrādei. Projekta ietvaros iegādāts arī stereo mikroskops ar LED apgaismojumu, kurš uzlabos pētāmo objektu vizualizāciju un iespēju piedalīties studiju un pētniecības procesā lielākam studējošo skaitam.

    Tāpat ERAF projekta “STEM, veselības aprūpes un mākslu studiju programmu modernizēšana Daugavpils Universitātē” (vienošanās Nr. 8.1.1.0/17/I/005) ietvaros ar Elektroniskās iepirkumu sistēmas starpniecību tika iegādāts dators un monitori studiju virziena “Fizika, Materiālzinātne, Matemātika un Statistika” modernizēšanai.

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!