• A- A A+
  • 2020.gada 1.septembris – 2020.gada 30.novembris

    Aktualizēts 30.11.2020 11:13

    Projekts „STEM, veselības aprūpes un mākslu studiju programmu modernizēšana Daugavpils Universitātē”, vienošanās Nr. 8.1.1.0/17/I/005, tiek īstenots darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena „Izglītība, prasmes un mūžizglītība” 8.1.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt modernizēto STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics – zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes, matemātika), tajā skaitā medicīnas un radošās industrijas, studiju programmu skaitu” ietvaros.

    2020.gada 1.septembris – 2020.gada 30.novembris

    Daugavpils Universitātē (DU), sekmīgi turpinot ERAF projekta “STEM, veselības aprūpes un mākslu studiju programmu modernizēšana Daugavpils Universitātē” (vienošanās Nr. 8.1.1.0/17/I/005) realizāciju, ir iegādāta aparatūra, kā arī aprīkojums, kas palīdz attīstīt studiju virzienus “Vides aizsardzība”, “Veselības aprūpe”, “Mākslas” un Dzīvās dabas zinātnes”.

    Lai uzlabotu un nodrošinātu augstākas kvalitātes studējošo apmācību laboratorijas apstākļos STEM studiju virzienos “Dzīvās dabas zinātnes” un “Vides aizsardzība” ERAF projekta „STEM, veselības aprūpes un mākslu studiju programmu modernizēšana Daugavpils Universitātē”, vienošanās Nr. 8.1.1.0/17/I/005, ietvaros tika piegādāts mikroskopu komplekts, kas izmantojams gan laboratorijas darbiem, piemēram, mikroskopisku hidrobiontu un citu mikroskopisku bioloģisku organismu, gan makrozoobentosa organismu, zivju atsevišķu orgānu, audu u.tml. morfoloģisko pazīmju apguvei, analīzei, gan citiem pētījumiem, vienlaicīgi iegūstot kvalitatīvus attēlus. Komplektā ietilpst arī ergonomisks LED epi-fluorescentais mikroskops planktona un citu mikroskopisku hidrobioloģisko organismu, kā arī citu bioloģisku organismu, to audu vai šūnu pētījumiem, ļaujot vizualizēt un izšķirt sīkākās parauga detaļas, pielietojot krāsu kontrastējošās metodes, vienlaicīgi iegūstot arī kvalitatīvus attēlus. Mikroskopijas darbu un citu laboratorisko un pētniecisko darbu nodrošināšanai ir piegādāts arī hidrobioloģijas laboratorijas darbu piederumu un ierīču komplekts (planktona skaitāmās kameras komplekts, elektroniskais skaitītājs, laboratorijas galda svari un citi piederumi un inventārs).

    DU Studiju un pētniecības centrā “Ilgas” (DU SPC “Ilgas”) glabājas vaboļu zinātniskā kolekcija ar vairāk nekā 200 000 īpatņiem no vairāk nekā 15 000 sugām, savukārt Mežu bioloģiskās daudzveidības pētījumu laboratorijā glabājas Latvijā otrā lielākā herbāriju kolekcija ar vairāk nekā 60 000 herbārija loksnēm. Herbārijs iekļauts Ņujorkas Botāniskā dārza herbāriju datubāzē.  DU SPC “Ilgas” izvietotas arī gliemju un sīko zīdītāju galvaskausu kolekcijas. Apjomīgās zinātniskās kolekcijas strauji papildinās ar jauniem vākumiem. Kolekciju veidošanai nepieciešamo materiālu ievākšanā un noformēšanā tiek aktīvi iesaistīti arī DU STEM studiju virzienā “Dzīvās dabas zinātnes” studējošie, tādēļ ir īpaši nozīmīgi nodrošināt studējošajiem iespēju strādāt ar profesionālu inventāru. ERAF projekta “STEM, veselības aprūpes un mākslu studiju programmu modernizēšana Daugavpils Universitātē” (vienošanās Nr. 8.1.1.0/17/I/005) ietvaros iegādātas herbārija mapes, entomoloģiskās kastes, adatas, plāksnītes u.c. zinātnisko kolekciju sagatavošanai un glabāšanai nepieciešamais inventārs, kas tiek aktīvi izmantots studiju virziena “Dzīvās dabas zinātnes” studiju procesa nodrošināšanai.

    Studiju virziena “Mākslas” modernizēšanas ietvaros tika piegādāts aprīkojums dizaina darbu pēcapstrādei (elektriskā giljotīna, manuālā un elektriskā locīšanas ierīce, elektriskais grāmatu skavotājs un stūru noapaļotājs). Piegādātais aprīkojums studiju virziena “Mākslas” studējošajiem ļaus praktiski darboties ar jauno aprīkojumu un pašiem realizēt savus reklāmas produktus, tādējādi paaugstinot savu konkurētspēju darba tirgū. Iegādātais aprīkojums ļauj uzlabot un modernizēt studiju procesu studiju virzienā “Mākslas”.

    Turpinot ERAF projekta “STEM, veselības aprūpes un mākslu studiju programmu modernizēšana Daugavpils Universitātē” (vienošanās Nr. 8.1.1.0/17/I/005) īstenošanu, Daugavpils Universitātes Anatomijas un fizioloģijas katedrā tika piegādāts ergoterapijas un hidroterapijas aprīkojums, kas uzlabos studiju procesu studiju virzienā “Veselības aprūpe”.

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!