• A- A A+
  • DU rektors apmeklēja Baltkrievijas Valsts Lauksaimniecības akadēmiju

    Aktualizēts 04.12.2015 15:47

    14017-15457-nŠī gada 1. – 3. decembrī pēc Baltkrievijas Valsts Lauksaimniecības akadēmijas (BVLA) rektora, profesora Pāvela Saskeviča uzaicinājuma DU rektors apmeklēja šo augstskolu, kas ir viena no vecākajām lauksaimnieciskā novirziena augstskolām bijušajā postpadomju telpā.

    BVLA Moģiļevas apgabala Gorku pilsētā tika atklāta 1840. gadā. 175 gadu laikā tā ir kļuvusi par nozīmīgu augstākās izglītības un zinātnes centru lauksaimniecības, inženierzinātņu, dabas zinātņu un sociālo zinātņu jomās.

    Vizītes laikā abi rektori pārrunāja iespējamo sadarbību starp augstskolām turpmākajos gados. A.Barševskis atzīmēja, ka jau pašlaik notiek sadarbība starp abu augstskolu zinātniekiem bioloģijas, ekoloģijas, tradicionālās kultūras mantojuma un lietišķās mākslas jomās.

    Šī gada martā starp abām augstskolām tika parakstīts sadarbības līgums. Ņemot vērā to, ka BVLA gatavo NVS un Baltijā atzītus speciālistus akvakultūras jomā, DU svarīgi pārņemt baltkrievu kolēģu pieredzi un piesaistīt šīs augstskolas speciālistus līdzīgas programmas izveidē DU.
    Lai pārrunātu šos jautājumus DU rektors apmeklēja BVLA Akvakultūras kompleksu. Vizītes laikā tika pārrunāta sadarbība konkrētu projektu sagatavošanā ERASMUS + programmai gan noteiktās zinātnēs, gan augstskolu pārvaldības, studentu iesaistes, ārējo sakaru organizēšanas, tālmācības u.c. jomās.

    DU rektors iepazinās ar Akadēmijas pilsētiņas organizatorisko un saimniecisko darbību, apmeklēja dažādus infrastruktūras objektus, tikās ar vairāku fakultāšu un katedru vadītājiem, tai skaitā ar vēstures un pedagoģijas katedru, kas izrādīja lielu interesi par iespējamo sadarbību.
    DU rektoru interesēja BVLA pieredze saimnieciskās darbības organizēšanā, kas būtiski papildina augstskolas pašieņēmumus. BVLA daudzas laboratorijas veic saimniecisko darbību, un to darbinieki tiek atalgoti no pašieņēmumu līdzekļiem. DU rektors uzaicināja BVLA rektoru profesoru P.Saskeviču apmeklēt arī Daugavpils Universitāti.

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!