• A- A A+
  • OECD Izglītības komitejas ekspertu vizīte Izglītības un vadības fakultātē

    Aktualizēts 02.12.2014 17:27

    26. novembrī Daugavpils Universitātē (DU) notika OECD Izglītības komitejas ekspertu vizīte, kuras laikā eksperti Marko Kolss un Eimss Makginess tikās ar universitātes rektoru akadēmiķi, profesoru Arvīdu Barševski, kā arī DU IVF mācībspēkiem un studējošajiem, lai pārrunātu izglītības jomas jautājumus. Diskusijā piedalījās arī DMF un HF mācībspēki.

    Ekspertu vizītes galvenais mērķis bija iegūt padziļinātu izpratni par DU esošo situāciju, iespējām un  izaicinājumiem. Vizītes ietvaros notika gan individuālas, gan grupu intervijas ar docētājiem un studējošajiem.  OECD pārstāvjus interesēja izglītības programmu nodrošinājums un kvalitāte bakalaura, maģistra un doktora studiju programmu līmenī, studentu un docētāju līdzdalība starptautiskajās mobilitātes programmās, starptautiskās sadarbības iespējas turpmāk,  sadarbība ar Latvijas skolām, kā arī DU absolvenu variatīvo karjeras iespēju apzināšanās un  studentu sagatavošana mainīgajam darba tirgum.

    IVF  docētāji dalījās ar labās prakses piemēriem studiju procesa organizēšanā, starptautiskās sadarbības veicināšanā Baltijas un Melnās jūras tīklojuma (BBCC) ietvaros, kā arī sniedza informāciju par DU starptautiskajiem izdevumiem, tai skaitā par daudzās prestižās datu bāzēs iekļautajiem žurnāliem: „Journal of Teacher Eucation for Sustainability” un „Discourse and Communication for Sustainable Education (DCSE)”.

    OECD eksperti, tiekoties ar IVF studējošajiem, uzklausīja viņu viedokli par izglītības kvalitāti Latvijā, iepazinās ar studējošo redzējumu par viņu turpmākās profesionālās darbības iespējām Latvijā vai ārzemēs, rosināja pārdomāt, kas ir ilgtspējīga skola, kā tautas „temperaments” ietekmē izglītības kvalitāti un vai to ir nepieciešams uzlabot, kā arī par skolotāja profesijas pieprasījumu Latvijā.

    OECD Izglītības komitejas ekspertu vizītes veiksmīgā organizēšanā īpaša pateicība IVF docētājiem Dz. Iliško, M. Kravalei-Pauliņai, I. Mičulei, I. Salītei, E. Drelingai, S. Zariņai, studējošajiem I. Apīnei, M. Auziņai, L. Odiņecai, A. Delverei, V. Galleram, M. Zubovai, L.Briedei, kā arī visiem kolēģiem, kuri atsaucās uzaicinājumam piedalīties diskusijā.
    12192-13456 12193-13457
    Papildu informācija:
    Dr. paed. Eridiana Oļehnoviča
    Izglītības un vadības fakultātes prodekāne
    Atbildīgā par studiju virzienu „Izglītība, pedagoģija un sports”
    Tālr. 29130310
    E-pasts: eridiana.olehnovica@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!