• A- A A+
  • Sv. Nikolaja dienas svinēšana turpinās

    Aktualizēts 10.12.2013 02:37

    10032-11153-n6. decembrī Vācijā atzīmē Sv. Nikolaja dienu, kurš, būdams bīskaps, slepeni palīdzēja nabagiem, nesa dāvanas bērniem un palīdzēja vecākiem sarūpēt meitu pūrus. Sv. Nikolajs ir pazīstams arī kā bērnu aizgādnis, līdz ar to 6. decembra priekšvakarā bērni atstāj zābaciņus aiz durvīm cerībā saņemt saldumus un augļus. Nepaklausīgi bērni gan dabū pelnus un žagarus, tādējādi gūstot Sv. Nikolaja mācību par savu uzvedību.

    Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (RVTC) ar Gētes institūta Rīgā finansiālo atbalstu rīkoja vairākus pasākumus dažāda vecuma bērniem un jauniešiem. Pasākumu vadītājas ir brīvprātīgās no Vācijas: Anja Treczoka (Anja Treczoks) un Korina Fetere (Corinna Fetter), kuras veic savu Eiropas brīvprātīgo darbu RVTC. Izglītojošo pasākumu ietvaros jauniešiem tieka organizētas Sv. Nikolaja dienas prāta spēles, kurās varēja pārbaudīt savas zināšanas par Sv. Nikolaju un Salatēti, atcerēties vācu valodā pazīstamas ziemas pasakas un dziesmas, kā arī bērni tika aicināti sacerēt dzejoli par Sv. Nikolaju un izdomāt plācenīšu recepti. Tāds DU studentiem bija piedāvāts pasākums trešdien, 4. decembrī. Līdzīgus pasākumus RVTC organizēja arī Latgales reģiona skolēniem: 5.decembrī Daugavpils Vienības pamatskolā un Daugavpils Valsts ģimnāzijā, 6. Decembrī Daugavpils 12. vidusskolā, kā arī plānos ir apmeklēt Riebiņu, Viļakas un Rēzeknes novada skolas. Visi pasākuma dalībnieki saņem rausi, un uzvarētāji tiek apbalvoti ar mazām dāvanām: piezīmju bloknotiem, pildspalvām vai egles rotājumiem.

    Mazajiem vācu valodas interesentiem, Daugavpils 24. pirmsskolas iestādes bērniem, 6. decembrī RVTC organizēja krāšņu pasākumu ar rokas leļļu priekšnesumu par Sv. Nikolaja labajiem darbiem, ar zābaciņu veidošanas darbnīcu un dažādām spēlēm. Noslēgumā bērnudārza audzēkņiem pievienojās pats Sv. Nikolajs, kurš novērtēja bērnu izveidotos zābaciņus, piepildīja tos ar saldumiem un uzdejoja kopā ar bērniem. Mazie dalībnieki bija sajūsmā. Viens puika pat iesaucās: „Pats Sv. Nikolajs apmeklēja mūs no Vācijas!” Daugavpilī vien Sv. Nikolajam veltītie pasākumi uzrunāja 136 bērnus un jauniešus, kas liecina, ka latgalieši ir ieinteresēti vācu kultūras tradīcijās un kultūras mantojumā.

    Papildus informācija:
    Nataļja Demjaņenko
    Daugavpils Universitātes
    Humanitārās fakultātes
    Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītājas p.i.
    t.: + 371 26896280
    e-pasts: vvtc@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!