• A- A A+
  • Humanitārā akadēmija jauniešiem – viena no konkursa „LMT Daugavpilij” uzvarētājām

    Aktualizēts 05.12.2011 16:55

    2011. gada 2.decembrī Daugavpilī tika paziņoti projektu konkursa „LMT Daugavpilij” uzvarētāji – četri pilsētas iedzīvotājiem nozīmīgi kultūras, vēstures dokumentācijas un izglītības atbalsta projekti 10 000 latu apmērā.

    Ar Latvijas Mobilā Telefona (LMT) atbalstu vairāk nekā 34 projektu priekšlikumu konkurencē pilsētas iedzīvotāju balsojumam tika nodoti desmit projektu pieteikumi. Apkopojot elektronisko un klātienes balsojumu, tika noteikti četri konkursa uzvarētāji, par kuriem kopumā nodotas vairāk nekā seši tūkstoši balsu. Konkursa uzvarētāju vidū ir arīJauniešu interešu izglītības skolas Humanitārā akadēmija jauniešiem programmas „Latvijas jaunatnes intelekts Latvijas jaunatnei” realizācija Daugavpils Universitātē, kuras atbalstam tika piešķirti 905LVL (projekta pieteicējs: Maija Burima).

    Interešu izglītības skolas Humanitārā akadēmija jauniešiem realizē trīsgadīgu programmu„Latvijas jaunatnes intelekts Latvijas nākotnei”. Tās mērķis – raisīt jauniešos interesi par literatūras, valodniecības, svešvalodu, teātra, kino, tēlotājmākslas, reliģijas, folkloras un citām kultūras un mākslas jomām, motivēt jauniešus humanitāro jomu izvēlei nākotnes studijām, kā arī veidot noturīgu interesi par izglītības iespējām Latvijā un Latvijai, lai mazinātu strauji augošo tendenci Latvijas jauniešiem masveidīgi aizbraukt studēt uz ārvalstu izglītības iestādēm. Humanitārā akadēmija jauniešiem palīdz Latvijas jaunatnei attīstīt sevi, lai Latvijas jaunieši intelektuāli būtu pasaules attīstītāko valstu jauniešu līmenī, kā arī pilnīgāk apzinātos savas nacionālās un valstiskās identitātes savdabību. Tā ir pirmā šāda veida izglītojošā institūcija Latvijā. Šādas skolas izveide Latgalē ir īpaši nepieciešama, jo reģiona marginālais statuss mūsdienu Latvijas sociālekonomiskajā situācijā proporcionāli paredz daudz mazāk iespēju jauniešiem iegūt neformālu izglītību un priekšstatu par akadēmisko izglītību nekā citu Latvijas reģionu un, jo īpaši, galvaspilsētas jauniešiem. Vienlaikus skola ir iespēja citu reģionu jauniešiem atbraukt uz Latgali, iepazīties ar novada jauniešiem un lekcijās, radošajās darbnīcās, praktikumos izzināt novada specifiku, kā arī dažādu novadu Latvijas jauniešiem kopīgi gūt zināšanas par Latvijas kultūru, mākslu, literatūru.
    Humanitārajā akadēmijā jauniešiem lekcijas lasa un praktiskās nodarbības vada kompetenti un erudīti Latvijas kultūras un mākslas darbinieki un Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes docētāji. Akadēmijas darbu vada DU profesore, Dr. filol. Maija Burima.

    Projektu konkursā „LMT Daugavpilij” tika atbalstīti arī šādi projekti: Džeza darbnīca –muzikālā darbnīca jauniešiem un dalībnieku noslēguma koncertu; Starptautiskais Māla mākslas festivāls „Latgales māla trauks” – keramiķu meistarklases, pieredzes apmaiņa, podniecības izstrādājumu izstādes un īpašas keramiķu veidotas un pirmās māla mākslai paredzētas skulptūras izveide un uzstādīšana; „Senlaiki un cilvēki” – dokumentālo filmu cikls par ievērojamiem Daugavpils senjoriem.

    Papildus informācija:
    Inese Andiņa
    Daugavpils pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
    Tel. 65404349
    E-pasts: inese.andina@daugavpils.lv
    www.daugavpils.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!