• A- A A+
  • DU III piedalījās starptautiskajā nedēļā „Izglītība visiem”

    Aktualizēts 06.05.2011 02:11

    2011.gada 5.maijā Daugavpils Universitātes Ilgtspējīgas izglītības institūta pārstāvju komanda (institūta direktore asoc. prof. Dzintra Iliško,  prof. Ilga Salīte un doktorantes Inga Gedžūne un Ginta Gedžūne) piedalījās starptautiskās nedēļas „Izglītība visiem” seminārā – diskusijā „Skolas loma pašvaldībā: iespējas un izaicinājumi”, ko Rīgā organizēja UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Sorosa fondu – Latvija.

    Pēc UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) iniciatīvas 2011. gadā Starptautiskās nedēļas „Izglītība visiem” ietvaros Latvijas mācību iestādes, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas un nozares institūcijas pievērsās un analizēja tematus par skolu lomu pašvaldību ilgtspējīgas attīstības veidošanā un īstenošanā. Starptautiskās nedēļas „Izglītība visiem” laikā tika meklētas atbildes uz jautājumiem par to, vai sabiedrība redz skolu kā vietējo resursu; vai šis resurss tiek efektīvi izmantots; kā skolas darbība un potenciāls tiek sasaistīts ar pašvaldības ekonomiskās un sociālās vides attīstību; ko no skolas sagaida ģimenes un kā to piedāvājums atbilst dažādu iedzīvotāju grupu interesēm; cik atvērta ir skola sadarbībai ar darba devējiem, nevalstiskajām organizācijām un citiem sociālajiem partneriem; kā skola var sekmēt lokālās pašapziņas un izaugsmes veidošanos u.c. Diskusiju secinājumi un informācija tiks apkopota un publicēta www.unesco.lv.

    Semināra – diskusijas „Skolas loma pašvaldībā: iespējas un izaicinājumi” laikā notika diskusijas četrās darba grupās, kurās tika aplūkoti tādi jautājumi kā „Skolas loma pašvaldību iedzīvotāju vajadzību noskaidrošanā un īstenošanā” (vadītāja Dzintra Iliško), „Pašvaldību resursu apzināšana un to mērķtiecīga izmantošana”, „Formālā un neformālā izglītība kvalitatīvai mūžizglītībai” un „Sociālo partneru iesaiste skolas attīstībā pašvaldībā”. Seminārā piedalījās vairāk nekā 60 dalībnieki no visu Latvijas reģionu dažāda līmeņa izglītības iestādēm (skolām, augstskolām), pētnieciskajiem institūtiem, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Labklājības ministrijas, Izglītības kvalitātes valsts dienesta, Valsts izglītības satura centra, Valsts izglītības attīstības aģentūras, Latvijas Pašvaldību savienības un dažādām reģionālajām pašvaldībām, kā arī citām institūcijām. Semināra rezultātā tika izstrādāti diskusiju apkopojumi, kuros iestrādāti priekšlikumi un ieteikumi skolas lomas stiprināšanai pašvaldību līmenī, lai tās spētu kļūt par vietējās kopienas kultūras un sociālās attīstības centriem un nodrošināt kvalitatīvu formālo, neformālo un mūžizglītību plašākām mērķauditoriju grupām.

    Papildus informācija:
    asoc. prof. Dzintra Iliško
    DU IVF Ilgtspējīgas izglītības institūts
    tālr.: 654 27411
    e-pasts: dzintra.ilisko@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!