• A- A A+
  • 11.04.2015. notika projekta “DRAUGOS AR LATVIJU” “Valodas runātāju klubiņa” aktivitātes

    Aktualizēts 11.04.2015 13:41

    2015. gada 11. aprīlī notika Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda 2013. gada programmas “1. „a” aktivitātes „Valodas un adaptācijas programmu attīstība trešo valstu pilsoņu integrācijai un saliedētas sabiedrības veidošanai” ietvaros Daugavpils Universitātē īstenotā projekta „Trešo valstu valstspiederīgo sociokultūras adaptācijas pasākumi integrācijai Latvijas sabiedrībā – DRAUGOS AR LATVIJU”, granta līguma Nr. IF/2013/1.a./18, „Valodas runātāju klubiņa” nodarbība.

    „Valodas runātāju klubiņa” nodarbība Jurģi jeb Ūsiņa diena – senie latviešu pavasara svētki”. Tās laikā brīvprātīgie klubiņa vadītāji iepazīstināja kursantus ar tradīcijām, ticējumiem un maltītes īpatnībām, kas raksturo šos saulgriežu svētkus uz pavasara un vasaras robežas. Studenti, iesaistot diskusijā kursantus, sniedza ieskatu par šo svētku sasaisti ar kristīgajā tradīcijā svinēto svētā Jura vai Georga dienu, salīdzināja to ar citu tautu tradīcijām. Brīvprātīgie iedrošināja trešo valstu valstspiederīgos lasīt un censties izskaidrot latviešu tautasdziesmas un ticējumus par Jurģiem. Nodarbības laikā projekta dalībnieki ne vien ieguva jaunas zināšanas, bet arī strādāja pāros un nostiprināja apgūtās funkcionālās frāzes un jauno leksiku.

    Nodarbības noslēgumā studenti piedāvāja kursantiem veikt dažādus uzdevumus par nodarbībā apgūto, kas bija vērsti uz latviešu valodas prasmju uzlabošanu, savukārt brīvprātīgie „Valodas runātāju klubiņa” vadītāji, izmantojot diferencēto pieeju, nodarbības laikā pilnveidoja savas pedagoģiskās prasmes, jo „Valodas runātāju klubiņa” nodarbībā piedalījās kursanti ar dažādu latviešu valodas zināšanu līmeni.

    Projektā paredzētās „Valodas runātāju klubiņa” nodarbības ir vērstas uz interaktīvu latviešu valodas apguves formu izmantošanu, lai mazinātu kursantu psiholoģisko barjeru un veidotu izpratni par latviešu nacionālās identitātes unikalitāti, kas ir būtisks faktors tolerantai attieksmei pret Latvijas valsti un spējai integrēties latviešu nācijā. Visa projekta garumā „Valodas runātāju klubiņa” aktivitātēs tiks iesaistīti 15 brīvprātīgie Daugavpils Universitātes akadēmiskās bakalaura programmas “Filoloģija” studenti, kas, darbojoties ar trešo valstu valstspiederīgajiem, nostiprinās esošās un apgūs jaunas komunikācijas un pedagoģiskās iemaņas, kā arī paplašinās savu izpratni par valodas, integrācijas un socializācijas problēmām un to risinājumiem Latvijas Republikā.

    Projekta finansējums: Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds 75% un Latvijas valsts budžeta līdzekļi 25%.

    Šī publikācija ir veidota ar Eiropas trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda atbalstu. Par publikācijas saturu atbild Daugavpils Universitāte.

    PROJEKTU LĪDZFINANSĒ EIROPAS SAVIENĪBA

    1

    Papildu informācija:

    Projekta “DRAUGOS AR LATVIJU” vadītāja: prof. Maija Burima
    E – pasts: maija.burima@du.ces.lv
    Tālr. nr. 65424238

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!