• A- A A+
  • DU notiks NBS orķestra kameransambļu koncerts “Ar prieku azotē”

    Aktualizēts 27.11.2015 13:59

    Š.g. 9.decembrī plkst.17.30 Daugavpils Universitātes koncertzālē (Vienības ielā 13) notiks NBS orķestra kameransambļu koncerts “Ar prieku azotē”.

    13974-15414-nLatvijas dzimšanas diena jau nosvinēta, līdz Ziemassvētkiem vēl kāds laiciņš ejams. Šajā klusajā laikā, kad ziema nesteidzīgi pārņem savas pozīcijas, NBS orķestra domubiedru grupa vērsusi savu skatu uz vietām, kas nav orķestra koncertu lutinātas. Un tā, pasituši savus instrumentus azotē, mūziķi dodas dalīties savā spēlēt priekā ar Daugavpils, Mazsalacas un Rūjienas iedzīvotājiem.

    Džeza trio Kļavu sīrups apvienojis talantīgus NBS orķestra mūziķus (Austri Universu, Vilni Kundrātu un Jāni Vēberstu), kuri savu muzikālo prasmi apliecinājuši ievērojamās Latvijas muzikālajās apvienībās un projektos. Kā stāsta paši ansambļa dalībnieki, arī trio nosaukums nav bijis nejaušs – tajā mūziķi vēlējās iekodēt savu repertuāra izvēli un muzicēšanas stilu: lai ir kas salds, patīkams un tai pašā laikā viegls, ko gribas dzirdēt vēl un vēl. Tā arī šoreiz Kļavu sīrupa izpildījumā klausītāji varēs baudīt vispārzināmus džeza mūzikas standartus, būs neliela ekskursija pa dzīvespriecīgo mūziklu valstību, protams, neiztiks arī bez improvizācijas mākslas.

    Savukārt NBS orķestra kamermūzikas kustības aizsācējs klarnešu kvartets Quattro Differente (Ričards Lapiņš, Ojārs Spila, Marina Vidmonte un Guntars Gedroics), kas kādreiz bijis biežs viesis Rūjienā notiekošajā konkursā Jaunais klarnetists un pazīstams ar savu pārsvarā akadēmisko muzicēšanas stilu,šoreiz nolēma neraukt pieri grumbās un arī sniegt klausītājiem vieglu, nepiespiestu programmu. Koncertu vainagos skaņdarbi, ko abi ansambļi izpildīs apvienotiem spēkiem.

    Koncertu ideju laikam vistrāpīgāk raksturo to nosaukums – Ar prieku azotē – jā, tas ir tieši tas, ko mūziķi vēlas sniegt šajā baltajā pārdomu laikā un cer, ka izvēlētais repertuārs būs vienlīdz “garšīgs” ikvienam un īpaši gaida ciemos pašus jaunākos klausītājus.

    Uz tikšanos 9. decembrī plkst. 17:30 Daugavpils Universitātes koncertzālē!

    Ieja koncertā bezmaksas.

    Papildu informācija:
    DU MMF dekāns
    Ēvalds Daugulis
    e-pasts: evalds.daugulis@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!