• A- A A+
  • DU Konfūcija klases studējošie piedalījās konkursā „Ķīniešu valodas tilts”

    Aktualizēts 19.04.2016 08:33

    prize-giving ceremonyLai veicinātu ķīniešu valodas un kultūras atpazīstamību pasaulē, rosinātu skolu, augstskolu studējošo un citu interesentu vēlmi apgūt ķīniešu valodu, Konfūcija institūts (galvenā mītne Hanban) tradicionāli jau vairākus gadus organizē konkursu „Ķīniešu valodas tilts” (Chinese Bridge Competition), kā arī jauniešu vasaras nometni Ķīnā.

    2016. gada jūlijā trīs Daugavpils Universitātes (DU) Konfūcija klases studējošie – Diāna Koļesņikova, Aivis Vaļulis un Diāna Zeļepukina – dosies uz Ķīnu, lai divas nedēļas piedalītos Ķīnas kultūras vasaras nometnē. Savukārt divas DU Konfūcija klases studējošās – Renāte Zdanovska un Karīna Čimbaraite – aprīlī piedalījās 13. Ķīniešu valodas prasmes konkursā „Ķīniešu valodas tilts”.

    Studējošajiem un visiem interesentiem, kuri apgūst ķīniešu valodu, ir iespēja kārtot HSK testu Latvijas Universitātē (ķīniešu valodas eksāmens), kas ļauj novērtēt ķīniešu valodas zināšanu līmeni un ir obligāts, ja studējošais dodas studēt uz kādu no Ķīnas augstskolām. Šajā studiju gadā testu veiksmīgi ir nokārtojuši četri DU ķīniešu valodu studējošie: HSK testa 1. līmeni ir nokārtojuši Vladislavs Klagišs un Jeļena Židkova, 2. līmeni – Laura Vilcāne un Karīna Čimbaraite. Ja studējošie nokārtos HSK testa 3. līmeni, viņiem būs iespēja studēt vienā no Ķīnas augstskolām.

    2016. gada 8. aprīlī Rīgas Tehniskajā universitātē notika 13. Ķīniešu valodas prasmes konkursa „Ķīniešu valodas tilts” kārta skolēniem, kas pulcēja 42 dalībniekus no visas Latvijas, kuri apgūst ķīniešu valodu, un ap 150 dalībnieku atbalstītāju, viesu un skatītāju. Konkurss notika, ar Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības Latvijā finansiālo atbalstu sadarbībā ar Latvijas Universitātes Konfūcija institūtu un HANBAN dibināto fondu „Ķīniešu tilts”. Konkursa mērķis ir veicināt ķīniešu valodas un kultūras atpazīstamību Latvijā, raisīt studējošo interesi apgūt ķīniešu valodu un mācībām piesaistīt jaunus interesentus. Tradicionāli konkurss norisinās atbilstoši vecuma grupām; šogad tas notika divās kārtās: 11. martā – augstskolu studējošajiem un pieaugušajiem, 8. aprīlī – skolēniem.

    Ķīnas Tautas Republikas vēstnieks, viņa ekselence Huans Juņa kungs (Huang Yong) atzīmēja, ka šis konkurss ievērojami motivē studējošos, kas apgūst ķīniešu valodu, izteica pateicību Latvijas valdībai par atbalstu un pauda cerību arī turpmākai draudzīgu attiecību uzturēšanai starp Ķīnu un Latviju.

    Konkursa „Ķīniešu valodas tilts” dalībnieki sacentās četrās kārtās. Konkursantiem bija jāpastāsta par sevi, jāuzstājas ar nelielu publisku runu „Ķīniešu sapnis”, jāatbild uz jautājumiem par savām zināšanām ķīniešu valodā un talantu skatē jāprezentē savas prasmes kādā radošā jomā.

    Šogad konkursā DU pārstāvēja ķīniešu valodas pasniedzējas Jironga Ni (Yirong Ni), Džidzje Vanga (Zhijie Wang) un DU Konfūcija klases studējošās Karīna Čimbaraite un Renāte Zdanovska. Lai gan abas konkursa dalībnieces ķīniešu valodu apgūst salīdzinoši nesen, viņas paveica lielu sagatavošanās darbu un lieliski tika galā ne vien ar konkursa atlases kārtām, bet arī pārvarēja uztraukumu un savus priekšnesumus prezentēja pārliecinoši.

    Karīna Čimbaraite piedalījās konkursa vidējā līmenī, jo studē ķīniešu valodu jau otro gadu. Viņa stāstīja par ķīniešu valodu un savu dzīvi. Būdama ķīniešu kultūras cienītāja, Karīna sākusi mācīties ķīniešu valodu, jo kopš bērnības vēlējusies iegūt draugus Ķīnā. DU Konfūcija klases dibināšana un iespēja tajā apgūt ķīniešu valodu raisīja vēl lielāku interesi, un ķīniešu valodas studijas kļuva par būtisku dzīves daļu.

    Otrā dalībniece Renāte Zdanovska piedalījās konkursa iesācēju līmenī, jo ķīniešu valodu apgūst tikai pirmo gadu. Renātes runa bija veltīta Latvijas un Ķīnas kultūru salīdzinājumam, savukārt talantu atlases kārtā Renāte, spēlējot ģitāru, nodziedāja skaistu ķīniešu dziesmu par meiteņu emocijām. Pēc sīvas konkurences konkursā abas dalībnieces savā grupā ieguva balvu „Excellent Prize”.

    Konfūcija klases izveide DU ir veicinājusi ķīniešu valodas apguvi jaunā līmenī, starpvalstu kultūru sakari tiks nostiprināti un attīstīti arī turpmāk.

    Sveicam konkursa „Ķīniešu valodas tilts” dalībniekus un novēlam turpināt iesākto un gūt vēl lielākus panākumus nākamajā studiju gadā, kā arī aicinām pievienoties visus interesentus jaunai apmācību grupai DU Konfūcija klasē nākamgad!

    FOTOGALERIJA

    Papildu informācija:

    Daugavpils Universitātes
    Humanitārās fakultātes
    Svešvalodu katedra
    e-pasts: svesvalodukatedra@du.ces.lv
    tālr.: 654 22994

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!