• A- A A+
  • Notiks 2. zinātniski praktiskais seminars “Viedās attīstības iespējas Latvijas laukos un reģionos”

    Aktualizēts 19.04.2016 09:14

    EcosocŠ.g. 22. aprīlī plkst. 14:00 notiks 2.zinātniski praktiskais seminars Viedās attīstības iespējas Latvijas laukos un reģionos. Šis seminārs ir viens no pasākumiem, kas tiek organizēts Valsts pētījumu programmas Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai – jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV) 5.2.3 apakšprojekta Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā ietvaros.

    Semināra mērķis ir informēt sabiedrību par EKOSOC-LV projekta mērķiem, gaitu, rezultātiem un plānotajiem pasākumiem, kā arī diskutēt par viedās attīstības iespējām Latgales reģionā un atsevišķās pašvaldībās, apzināt līdz šim veiktās aktivitātes un vajadzības projekta interešu jomā.  Semināra gaitā tiks prezentēti rezultāti un diskutēts par kopīgu pētījuma platformu, kas būtu noderīga arī vietējām pašvaldībām, lai kvalitatīvi sasniegtu izvirzītos mērķus.

    Semināra dalībniekus uzrunās DU zinātņu prorektore, Dr. biol., asociētā profesore I.Kokina un Mg.iur., Mg.oec., DU Ekonomikas un socioloģijas katedras vadītājs N.Jefimovs.

    Informāciju par projekta norisi sniegs Valsts pētījumu programmas pētnieki no Daugavpils Universitātes, bet diskusijās tiek aicināti piedalīties Daugavpils pilsētas un novada domes pārstāvji, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes, Latgales Plānošanas reģiona, DU vadības, projektu nodaļas, Humanitāro un sociālo zinātņu institūta darbinieki un DU studējošie, arī citi interesenti.

    Pasākuma ietvaros notiks arī žurnāla Reģionālais ziņojums 11.numura prezentācija. Žurnāls Reģionālais Ziņojums ir reģionālistikai veltīts starptautisks zinātnisko pētījumu materiālu krājums angļu valodā dažādās sociālo un humanitāro zinātņu jomās: ekonomikā, socioloģijā, sociālajā psiholoģijā, tiesību zinātnē, vēsturē, kā arī saskarzinātnēs. 11. žurnāla Reģionālais ziņojums numurs tika izdots Valsts pētījumu programmas 5.2.3 projekta ietvaros.

    Papildu informācija:

    Inta Ostrovska

    DU HSZI docente

    inta.ostrovska@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!