• A- A A+
  • No 14. līdz 15. aprīlim DU notika 58. starptautiskā zinātniskā konference

    Aktualizēts 22.04.2016 15:26

    Lai veicinātu zinātnes un ilgtspējīgu augstākās izglītības attīstību, Daugavpils Universitāte katru gadu aktīvi organizē starptautiskās konferences. Š.g. 14. – 15. aprīlī  jau 58. reizi Daugavpils Universitātē pulcējās zinātnieki, pētnieki un studenti no desmit valstu augstskolām un zinātniski pētnieciskajiem centriem, lai dalītos savā pieredzē, prezentētu pētījumus un diskutētu par jaunākajām tendencēm dažādās zinātņu nozarēs.

    Daugavpils Universitātes 58. starptautiskās zinātniskās konferences atklāšanā viesus uzrunāja Daugavpils Universitātes zinātņu prorektore, asociētā profesore, Dr. biol. Inese Kokina.

    Daugavpils Universitātes zinātņu prorektore, asociētā profesore, Dr. biol. Inese Kokina  pasniedza Daugavpils Universitātes Goda doktora diplomus:

    • Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesorei, Daugavpils Universitātes HF Angļu filoloģijas un translatoloģijas katedras viesprofesorei Dr.habil.philol. Inai Druvietei par lielu ieguldījumu DU humanitāro Zinātņu nozares attīstībā un starptautiskās atpazīstamības veicināšanu;
    • Cīrihes Universitātes asociētajai profesorei Dr.habil.psych. Stefānijai Stadlerei Elmerei (Stefanie Stadler Elmer) par izciliem zinātniskajiem sasniegumiem mūzikas psiholoģijas jomā un ieguldījumu Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanā;
    • Šauļu Universitātes profesorei Dr.biol. Ingridai Šaulienei (Ingrida Šaulienė) par izciliem zinātniskajiem sasniegumiem bioloģijas jomā, par kopīgas maģistru studijas programmas izveidi un ieguldījumu Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanā.

    Plenārsēdē ar ziņojumiem uzstājās DU Gada balvas zinātnē 2015 ieguvēja, Humanitāro un sociālo zinātņu institūta pētniece Dr.philol. Ilze Kačāne, kā arī Igaunijas Zinātnes centra AHHAA projektu koordinatore Helina Haga (Helin Haga).

    Konferences ietvaros 14. aprīlī notika diskusija “Humanitārās zinātnes pedagoģisko tradīciju un inovāciju kontekstā”. Diskusijas laikā tika apspriesti jautājumi par humanitāro zinātņu lomu mūsdienu sabiedrībā, skolotāju izglītībā, pedagoģiskajā darbā un inovāciju radīšanā. Diskusiju vadīja LU prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā, LU Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Ina Druviete.

    Savukārt 15. aprīlī notika DU 95. gadadienai veltīta plenārsēde “Daugavpils Universitātes 95. jubileju sagaidot”, kurā ar saviem priekšlasījumiem par dažādām jomām, sadarbību ar DU un zinātniskajiem virzieniem DU uzstājās viesi, DU sadarbības partneri, DU profesori un mācībspēki.

    EcosocParalēli konferences darba grupu norisei, 15. aprīlī notika Daugavpils Universitātes Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV projektu Nr. 5.2.9. „Sociālās apziņas izmaiņu ietekme uz ekosistēmas pakalpojumu ilgtspējīgu nodrošinājumu” un Nr. 5.2.3. “Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā” darba grupas “Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai” sēde.

    Daugavpils Universitātē docētāju un studējošo zinātniskās konferences notiek kopš 1958. gada. Tajās piedalās gan studējošie, gan arī ievērojami zinātnieki, pētnieki no dažādām pasaules valstīm. Daugavpils Universitātes 58. starptautiskās zinātniskās konferences pētījumu tematika bija ļoti plaša – eksaktās, humanitārās, izglītības, mākslas un sociālo zinātņu jomas.

    Konferences darba grupas: Vēsture un kultūras vēsture; Filoloģija: pētījumi, aktualitātes un diskurss; Literatūrzinātne; Menedžments; Finanšu un saimnieciskās darbības analīzes jautājumi; Tīklojumā balstīta teritoriālā attīstība: Islandes piemērs; Sports un izglītība; Izglītība ilgtspējīgai attīstībai; Pedagoģija; Aktuālas psiholoģijas problēmas; Matemātika; Fizika; Datorzinātnes tehnoloģijas un programmēšana; Ķīmija un bioanalītika; Ģenētika, biotehnoloģijas un šūnu bioloģija; Botānika, zooloģija un ekoloģija; Iekšējie ūdeņi, to resursi un vides kvalitāte; Ģenētika un biotehnoloģijas; Kvartārvides pētījumi; Dabas aizsardzība un vides plānošana; Mūzikas zinātne: pētījumi un pieredze; Māksla Latvijā: tradicionālais un laikmetīgais; Veselības zinātnes; Civiltiesības; Krimināltiesības un policijas tiesības.

    Kopumā šī gada konferencē piedalījās vairāk nekā 320 dalībnieki no 10 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Islandes, Bulgārijas, Polijas, Baltkrievijas, Spānijas, Francijas, Šveices, ASV.

    Papildus informācija:
    DU Zinātņu daļa
    Tālr.: (+371) 65425652
    E-pasts: konference@dukonference.lv
    www.dukonference.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!