• A- A A+
  • Daugavpils Universitāte – Baltijas jūras valstu padomes starptautiska ilgtspējīgas izglītības projekta partnere

    Aktualizēts 22.04.2016 15:45

    projectBalticsusReg.identity

    DU UNESCO/UNITWIN katedra sadarbībā ar Izglītības un vadības fakultāti un Ilgtspējīgas izglītības centru sākt īstenot starptautiskā projekta „Vietējais pētījumu un izglītības centrs – ilgtspējīgas izglītības risinājumiem” („Local Researchand Education Hubs-key for sustainability education” (No.CBSSPSF/SC 042015/4)) otrā posma uzdevumus.

    Projekta otrajā posmā ir paredzēta septiņu vietējo centru izveidošana, kuri (1) tiek veidoti Baltijas jūras reģiona izglītības ilgtspējīgai attīstībai tīklojuma (BSRESDN) stratēģijas īstenošanai (DU UNESCO/UNITWIN Katedra 2012.gadā piedalījās šī tīklojuma dibināšanas seminārā un kļuva par tā dalībnieci) un kuri (2) veicinās sociālo inovāciju attīstību caur ilgtspējīgas izglītības līdzekļiem ilgtspējīgai attīstībai.

    Projekta partneri, kuri veidos vietējos pētījumu un izglītības centrus ir SWEDESD (Zviedrija),  LAPAS (Latvija), UNESCO/UNITWIN Katedra Daugavpils Universitātē (Latvija), Mūžizglītības centrs Åbo Akadēmiskajā Universitātē (Somija), Statera (Igaunija), Labdarības informāciju centrs „Green Dossier” (Ukraina). Projekts tiek  īstenots no 2016. gada 15. aprīļa līdz  10.jūnijam.

    Daugavpils Universitātes pētījumu un izglītības centrs – ilgtspējīgas izglītības risinājumiem tika pieteikts kā viens no minētā Baltijas jūras reģiona izglītības ilgtspējīgai attīstībai tīklojuma centriem, kurā DU/DPU/DPI absolventi un darbinieki  varēs (1) iesaistīties līdzdalības darbības pētījumā, lai kopīgi meklētu iespējas ilgtspējīgas izglītības izdzīvošanas pētījumiem un tās attīstības uzturēšanai pašreizējos apstākļos, (2) iesaistīties darbības pētījumos, kas sāksies ar pašu dalībnieku interesi par aktuāliem pētījuma jautājumiem, kuru pētīšana atjaunos piemirsto piederību savai augstskolai un ļaus atjaunot šo saistību caur sadarbību, (3) DU absolventu un darbinieku pētījumu un izglītības centrs ilgtspējīgas izglītības risinājumiem kļūs par atvērtu telplaika tīklojuma struktūru, kurā katrs varēs atrast sev kādu iespēju, kas palīdzēs Latvijai un Baltijas jūras reģiona valstīm risināt sociālo inovāciju attīstības veicināšanu vietās, kur DU absolventi, strādājot dažādos darbos, dažādos veidos īsteno idejas, kuras nepieciešamas kā atbalsts ilgtspējīgas izglītības uzturēšanai. Atvērts tīklojums paver iespējas iesaistīties sociālo inovāciju pētīšanā un radīšanā ne tikai DU, DU dažādu laiku absolventiem un pasniedzējiem, bet arī viņu atbalstītājiem un draugiem.

    Projektā iecerēts, ka DU pētījumu un izglītības centrs ilgtspējīgas izglītības risinājumiem būs atvērta telplaika tīklojuma struktūra, kuras durvis būs atvērtas tiem, kas dara, meklē darāmo un kuri saskatīs, ka DU var būt tā vieta, kur meklēt iedvesmu un dalīties ar sasniegumu pieredzēm.

    Pie UNESCO/UNITWIN Katedras tiks izveidota darbnīca, kurā tiks uzsākti pētījumi sociālo inovāciju ilgtspējīgai attīstībai pētījumi ar ilgtspējīgas izglītības līdzekļiem. Darbnīca kļūs par dzīvu struktūru, kurā tās dalībnieki mācīsies no savām dzīvajām pieredzēm atpazīt ilgtspējīgas izglītības attīstību veicinošu vidi un uzdrošināsies veidot šādas dzīvās darbnīcas vietās, kur DU absolventi un viņu atbalstītāji saskatīs nepieciešamību pēc tādu vietēju darbnīcu veidošanas.

    Skola un skolotāji, lai cik profesionāli viņi ir, nevar vieni izturēt to spiedienu, kas nāk no globālās attīstības, kura aizgājusi pa ne-ilgtspējīguma ceļu. Tagad ir vajadzīga dažādo speciālistu un visas sabiedrības saliedēšanās sadarbībā, kura rada vidi izglītības izdzīvošanai un tapšanai par ilgtspējīgu izglītību, kas ir nosacījums sabiedrības dzīvotspējas uzturēšanai. Mēs varam sākt mācīties to darīt kopā.

    DU pētījumu un izglītības centrs ilgtspējīgas izglītības risinājumiem ir viens no septiņiem centriem, kas tiek dibināti Baltijas jūras reģiona izglītības ilgtspējīgai attīstībai tīklojuma (BSRESDN) stratēģijas īstenošanai. Aicinām visus, kuri ir mācījušies un strādājuši Daugavpils Universitātē (DU/DPU/DPI), kas ir gatavi atbalstīt, sadarboties un līdzdarboties, iesaistīties centra veidošanā.

    Pieteikšanās, aizpildot veidlapu, kas pieejama ŠEIT vai pakalpojumā Google veidlapas.

    unesco

    Papildu informācija:

    Profesore Ilga Salīte
    DU UNESCO/UNITWIN katedras vadītāja
    E-pasts: ilga.salite@du.ces.lv

    Mg. paed. Elga Drelinga

    DU UNESCO/UNITWIN Katedras Pētījumu un izglītības centra ilgtspējīgas izglītības risinājumiem vadītāja

    e-pasts: elga.drelinga@du.ces.lv

     

    Dr. paed. Sandra Zariņa

    Atbildīgā par DU absolventu tīklojuma attīstību

    e-pasts: sandra.zarina@du.ces.lv

     

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!