Daugavpils Universitāte iesaistās projektā par ilgtspējīga tūrisma piedāvājuma radīšanu – Siera ceļš!
Aktualizēts 20.06.2016 10:45
Daugavpils Universitātē uzsākts jauns projekts, kurā sadarbojas sešas valstis (Itālija, Malta, Bulgārija, Slovēnija, Spānija un Latvija), kurās tiek ražots, cienīts un mīlēts viens no pazīstamākajiem un senākajiem piena produktiem – siers. Projekts TastyCheeseTOUR (Gardā siera ceļš) paredz izveidot jaunu tūrisma produktu un daudzveidīgus tūrisma maršrutus ekonomiski mazattīstītākos lauku reģionos, kuros tiek ražots augstas kvalitātes siers. Maršrutos paredzēts iekļaut pasākumus un tūrisma objektus, kas saistīti ar sieru – gan kultūras mantojumu, gan ēdināšanas un ražošanas vietas, gan lauksaimniecības un lopkopības objektus: visu, kas tūristam atklāj reģionu no neierasta skatu punkta – parādot siera ceļu no leknas pļavas līdz izsmalcinātam ēdienam.
Interesanti, ka Eiropas Savienības siera tirgus ir lielākais pasaulē – tādēļ TastyCheeseTOUR projekta komanda uzskata, ka ar ilgtspējīgu tūrisma piedāvājumu veidošanu ir iespējams veicināt un attīstīt augstvērtīga siera ražošanu un piesaistīt apmeklētājus un siera cienītājus tūristu mazāk apmeklētajos lauku reģionos.
Projektu līdzfinansē Eiropas Komisijas Mazo un vidējo uzņēmumu izpildaģentūras COSME programma (uzņēmumu un mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspējas programma), tas ilgs līdz 2017. gada jūnijam. Projekta partneri Latvijā ir Latvijas lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” un Daugavpils Universitāte.
Papildu informācija:
Jolanta Bāra,
projekta eksperte
Tel. 26465530,
e-pasts: Jolanta.bara@dnd.lv