• A- A A+
  • Izsludināta pieteikšanās apmaiņas programmā Erasmus+ studijām ārvalstīs

    Aktualizēts 01.09.2016 19:06

    eu_flag_erasmus_vect_pos

    Līdz 2016.gada 10.septembrim Daugavpils Universitāte (DU) izsludina pieteikšanos starptautiskajām apmaiņas studijām ārvalstu sadarbības augstskolā Eiropas Savienības programmas Erasmus+ ietvaros.

    Erasmus+ apmaiņas studijas sniedz iespēju vienu semesteri vai visu akadēmisko gadu studēt kādā no DU sadarbības ārvalstu augstskolām. Starptautisko studiju laikā, Tev ir lieliska iespēja gūt starptautisku pieredzi, vērtīgas akadēmiskās un kultūras zināšanas, kā arī uzlabot svešvalodas zināšanas.

    Studējošie, kuri piedalās Erasmus+ programmā saņem stipendiju, kas palīdz segt uzturēšanās, ceļa un apdrošināšanas izmaksas. Studijas ārvalstu augstskolā ir bez maksas.

    DU ir noslēgusi vairāk nekā 100 sadarbības līgumus  ar augstskolām Apvienotajā Karalistē, Beļģijā, Bulgārijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Horvātijā, Igaunijā, Lietuvā, Maltā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Slovākijā, Somijā, Spānijā, Turcijā, Ungārijā, Vācijā un Zviedrijā.

     

    Lai veiksmīgi varētu organizēt apmaiņas studijas ārvalstīs, tad laicīgi īpaša uzmanība jāvelta atbilstošas augstskolas piemeklēšanai. Iepazīsties ar sadaļu „Erasmus+ partneruniversitātes un studiju jomas” un izvēlies studiju vietu ārvalstīs un studiju programmu atbilstoši savam pašreizējam studiju virzienam DU. DU studiju programmas kursiem pilnībā vai daļēji jāsakrīt ar izvēlētās partneraugstskolas piedāvātajiem studiju kursiem!

    Erasmus+ programma ir pieejama viesiem studiju virzieniem bakalaura, maģistra un doktora studiju līmeņos.

    Erasmus+ programmā piedalās arī tie studējošie, kuri jau ir piedalījušies studiju vai prakses mobilitātē Mūžizglītības programmā Erasmus. Atkārtotas mobilitātes gadījumā Erasmus+ programmā ir jāievēro šādi nosacījumi:

    • Ja Erasmus+ mobilitāte notiek tajā pašā studiju līmenī, kurā studējošāis agrāk jau saņēmis Erasmus stipendiju, tad kopējais mobilitātes ilgums šajā studiju līmenī nevar pārsniegt 12 mēnešus (rēķinot kopā studiju un prakses mobilitāti, rēķinot kopā mobilitātes ilgumu Erasmus  un Erasmus+ ietvaros);
    • Vienā studiju līmenī ir pieļaujami vairāki studiju mobilitātes un prakses mobilitātes periodi, tomēr to kopējais ilgums vienā studiju līmenī nedrīkst pārsniegt 12 mēnešus;
    • Minimālais vienas studiju mobilitātes periods Erasmus+ programmā ir 3 mēneši, maksimālais – 12 mēneši vienā studiju līmenī.

     

    Lai pieteiktos Erasmus + studijām, ir jāizvēlas kāda no DU sadarbības augstskolām ar kuru ir noslēgts līgums studiju jomā, un jāaizpilda pieteikuma veidlapa.

    Pieteikuma veidlapa ir jāaizpilda datorrakstā, jāizprintē, jāparaksta un jāiesniedz Vienības ielā 13 – 125 līdz šī gada 10.septembrim.

    Sīkāka informācija par  Erasmus+: http://du.ces.lv/par-mums/par-mums/starptautiska-sadarbiba/erasmus-2014-2020/erasmus-studijas/

    Kontaktinformācija:
    Zane Zariņa

    Projekta koordinatore
    Vienības iela 13-125
    Tel.: 654 21606
    e-pasts: zane.zarina@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!