• A- A A+
  • Zinātnes komunikācijas apmācību seminārs

    Aktualizēts 14.11.2016 14:02

    Lai veicinātu izpratni par zinātnes komunikāciju un tās aktivitāšu īstenošanu, 2016.gada 8.-9.novembrī  Daugavpils Universitātē notika seminārs-apmācības zinātnes komunikācijas jomā. Seminārs tika organizēts Nordplus Horizontālās programmas projekta „BaltNord zinātnes komunikācijas tīkls” ietvaros.

    Semināra mērķa auditorija ir zinātnieki, pētnieki, akadēmiskais personāls, skolotāji, studenti, pašvaldību speciālisti u.c. Seminārs bija plaši apmeklēts un tā laikā interesenti uzzināja par projekta aktivitātēm, kā arī kompetentu lektoru vadībā papildināja zināšanas par inovāciju vidi un veiksmīgu ideju realizāciju, par zinātnes komunikācijas aktivitāšu īstenošanu praksē. Semināra laikā DU docētāja, ekonomikas doktore Ludmila Aleksejeva stāstīja par ideju realizāciju, demonstrēja piemērus no uzņēmējdarbības, kurus veiksmīgi var izmantot arī zinātnisko aktivitāšu īstenošanā. Savukārt žurnāla „Ilustrētā Zinātne” galvenā redaktore Dina Bēma aizraujoši stāstīja un pārskatāmi sniedza ieskatu par zinātnes komunikācijas aktivitāšu īstenošanu praksē, galveno uzmanību pievēršot presei, preses relīžu un populārzinātnisko rakstu sagatavošanas specifikai. Semināra ietvaros visiem dalībniekiem bija iespēja apmeklēt DU laboratorijas un pētniecības centrus un iepazīties un DU zinātnisko struktūrvienību darba specifiku. Semināra otrajā daļā dalībnieki, tajā skaitā projekta partneri, tika iepazīstināti ar zinātnes komunikācijas pirmsākumiem DU, sākot ar pirmo Zinātnes festivālu un Zinātnieku nakti, kas tika rīkots pirms 11 gadiem, līdz pat šī gada pasākumiem. DU Zinātņu daļas vadītājs klātesošajiem stāstīja par zinātnes komunikācijas praktisko pusi un uzsvēra praktisko demonstrējumu nozīmi šajā jomā, kā arī vadīja darbu grupās, kuru laikā dalībnieki apsprieda gan jaunākos sasniegumus zinātnē, gan interesantākos pētījumus, gan arī iejutās zinātnes komunikatoru lomā. Semināra dalībnieki bija atsaucīgi un uzdeva arī jautājumus, kuri radās, klausoties prezentācijas un strādājot darba grupās.

    Semināra laikā gūtās zināšanas palīdzēs zinātnes komunikācijas aktivitāšu daudzveidības veicināšanā un veiksmīgākā realizēšanā.

    Projekts ir izstrādāts, lai vecinātu zinātnes komunikācijas aktivitāšu dažādošanu un attīstību Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, izmantojot partneru labās prakses piemērus.

    Vairāk informācijas par projektu: Viktorija Cirse viktorija.cirse@du.ces.lv (Daugavpils Universitāte, Latvija).

    logotipi

    Vairāk informācijas par semināru:
    Inese Zuģicka
    E-pasts: inese.zugicka@du.ces.lv

    Vairāk informācijas par projektu:
    Viktorija Cirse
    E-pasts: viktorija.cirse@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!