• A- A A+
  • Daugavpils Universitātē tika atzīmēta Sv. Nikolaja diena

    Aktualizēts 15.12.2016 13:34

    2016. gada 8. decembrī Daugavpils Universitātes (DU) Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs atsāka tradīciju atzīmēt Sv. Nikolaja dienu (Nikolaustag). Pasākums, kas apvienoja gan Sv. Nikolaja dienas svinības, gan Ziemassvētku tuvošanos un gada noslēgumu, šogad pulcēja vairāk nekā 100 vācu valodu apgūstošu skolēnu un studentu. Sv. Nikolaja dienā piedalījās deviņu skolu audzēkņi no Daugavpils (Daugavpils Valsts ģimnāzija, Daugavpils 9. vidusskola, Daugavpils 12. vidusskola, Vienības pamatskola, Daugavpils centra vidusskola, Daugavpils Saskaņas pamatskola), Krāslavas (Krāslavas valsts ģimnāzija) un Dagdas (Dagdas Vidusskola), kā arī viesi no Pļaviņu novada (Pļaviņu novada ģimmnāzija) un Lietuvas (Visagino „Verdenės” Gymnasium).

    Svinību dalībniekus uzrunāja DU Humanitārās fakultātes dekāne, prof. Maija Burima un izteica prieku par interesentu skaitu, pateicās skolotājiem un universitātes pasniedzējiem par jauniešu motivēšanu vācu valodas apgūšanā un atbalstu pasākuma organizēšanā. DU pasākumā pārstāvēja vācu filoloģijas 1. kursa studenti, kuri ar pasniedzēju Antji Johanning-Radžieni bija sagatavojuši nelielu skeču par Adventes sveču strīdu.

    Noslēgumā visi dalībnieki saņēma Daugavpils Izglītības pārvaldes Vācu valodas skolotāju metodiskās apvienības (vad. Maija Baklāne) Atzinības rakstus un saldus sveicienus no DU Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra.

    Paldies par dalībnieku atsaucību un ieinteresētību, radošiem priekšnesumiem un Ziemassvētku burvību, kas tika radīta šajā pasākumā!

    Papildu informācija:
    Laura Lipska
    Reģionālā vācu valodas un
    Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītāja
    E-pasts: laura.lipska@du.ces.lv

     

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!