• A- A A+
  • Notika diskusija “Vai attīstība var būt ilgtspējīga? Kā Tu to redzi?”

    Aktualizēts 20.12.2016 14:39

    Šī gada 3.novembrī DU UNESCO/UNITWIN katedra sadarbībā ar Latvijas Platformu attīstības sadarbībai rīkoja diskusiju:

    Vai attīstība var būt ilgtspējīga? Kā Tu to redzi?

    Pasākumā piedalījās vairāk nekā 80 studējošie un docētāji, aktīvisti, kam rūp ilgtspējīga Latvijas un planētas nākotne. Dalībniekiem bija iespēja ieklausīties Elitas Kresses (Latvijas Pašvaldību Savienības padomniece ārējo sakaru jautājumos), Ingas Goldbergas ( Domes izpilddirektore), Viktora Gallera ( biedrība “Darītājiem”), Viktorijas Kozlovskas (Zinātkāres centrs ZINOO Daugavpils vadītāja) un Alexeja Homutinina (uzņēmējs www.elementfitness.eu) pārdomās par to, ko ilgtspējīga attīstība nozīmē viņiem-aktīviem  cilvēkiem. Iepazīties ar viņu realizētajiem veiksmīgajiem piemēriem ilgtspējīgai attīstībai, kuri attīstījušies tepat Daugavpilī vai tā apkārtnē.

    Studējošie iesaistījās diskusijā par to kā novadā, reģionā, Latvijā un pasaulē pietrūkst ilgtspējīgai attīstībai, kādas būtu prioritātes, lai iesaistītu sabiedrību ilgtspējīgas attīstības aktivitātēs.

    Diskusiju par ilgtspējīgas attīstības mērķi vadīja Inese Vaivare, Latvijas Platforma attīstības sadarbībai, direktore.

    Otrajā daļā kopā ar žurnālistu un attīstības jautājumu zinātāju Sandiju Semjonovu studējošajiem bija iespēja līdzdarboties sociālajā vingrinājumā “Neveiklā sabiedrība. #nupagabet”.

    Sociālais vingrinājums “Neveiklā sabiedrība. #nupagabet” ir neordināra un inovatīva, satīriska video performance, kas iekustina pasākuma dalībnieku prātus, piedāvājot interesantu skatījumu uz vienu no svarīgajām attīstības tēmām, kura tieši skar arī ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanas procesus visā pasaulē – godīgu starptautisko nodokļu politiku.

    Dalībnieki iesaistījās vingrinājumā gan izsakot savu viedokli, gan minot piemērus no personiskās pieredzes, plaši pazīstamajiem vai  masu mēdijos atspoguļotajiem notikumiem.

    Diskusijas konteksts:

    2015.gada nogalē ANO tika pieņemti jaunie Ilgtspējīgas attīstības mērķi, kas attiecas uz visām pasaules valstīm (http://www.pkc.gov.lv/nap2020/ilgtspējīgas-attīstības-mērķi). Vairākas valstis ir uzsākušas aktīvu darbību, veidojot starpsektoru darba grupas, izvēloties prioritāros mērķus, iesaistot sabiedrību mērķu ieviešanā.

    Arī Latvijā ar ilgtspējīgas attīstības jautājumiem  dažādos līmeņos un jomās strādā vairākas valsts institūcijas – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Ārlietu ministrija, Pārresoru koordinācijas centrs, Centrālā statistikas pārvalde, kā arī citas organizācijas – Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Platfoma attīstības sadarbībai, Zaļā brīvība un daudzas citas. Vienlaikus efektīvai ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanai ir svarīgs katra ieguldījums – sākot ar indivīdu, kopienu, pašvaldību, līdz pat globālā līmeņa institūcijām.

     

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!