• A- A A+
  • Maģistra studiju programmas Māksla maģistra darbu aizstāvēšana

    Aktualizēts 25.01.2017 10:55

    21. janvārī Daugavpils Universitātē (Vienības 13) notika MMF MZI profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas Māksla  otrajā studiju gadā studējošo maģistra darbu aizstāvēšana.

    Savus maģistra darbus specializācijās Grafika, Glezniecība, Tekstilmāksla, Dizains un Kultūras menedžments prezentēja un veiksmīgi aizstāvēja deviņi maģistranti: Jeļena Koževņikova  un Andris Abiļevs (specializācija Grafika, darba vadītāja – MZI viesdoc. Ilze Lībiete), Gunita Bramane-Kaminska (specializācija Glezniecība, darba vadītāja – MZI lekt. Ingūna Liepa), Karīna Korotkova  (specializācija Tekstilmāksla, darba vadītāja – MZI viesprof. Ieva Krūmiņa), Laima Kalvāne, Jeļena Jonāne,  Zaiga Pettere, Olga Rakele (specializācija Dizains, darba vadītājs – MZI viesprof. Jānis Murovskis) un Inta Uškāne (specializācija Kultūras menedžments, darba vadītāja – MZI pētniece Zeltīte Barševska).

    Topošo mākslas maģistru realizētie vizuāli, tehnoloģiski un konceptuāli daudzveidīgie darbi spilgti apliecināja autoru profesionālo izaugsmi, personību savdabību un kreativitāti, kā arī attieksmi un netradicionālu skatījumu gan uz mūsdienu sabiedrībā aktuāliem jautājumiem (holokausta tēmas interpretācija J. Koževņikovas radītajā lielformāta grafikā kokgriezuma tehnikā Nekad vairs, L. Kalvānes sociāli aktīvas tematikas atspoguļojums darbā Daktilo zīmju kaligrāfija, I. Uškānes apjomīgais kultūras projekts Jubileju gads kā veltījums Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejai), gan individuāla rakstura problemātiku (personiskās identitātes saglabāšana  O. Rakeles fotomanipulāciju sērijā Melns ir melns?, simbolisku paralēļu atklāsme cilvēka un koka liktenī G. Bramanes-Kaminskas gleznotajā abstraktajā kompozīcijā Vectēvs, pārdomas par cilvēka dzīves cikliskumu un reinkarnācijas ideoloģiju J. Jonānes fotokolāžu sērijā Vārti, Z. Petteres komunikācijas meklējumi starp cilvēku un tehniku animācijas īsfilmā Feedback, pagātnes un tagadnes saiknes koncepcija K. Korotkovas trīsdimenionālajā tekstilskulptūrā Akmeņu vidū), gan arī sintezētu tēlotājmākslas mediju (tēlniecība un grafika) un tehnoloģiju spektra pozicionējums A. Abiļeva skulptūrā  Akvakultūra.

    Par maģistrantu realizētajiem darbiem viesprofesore I. Krūmiņa saka:

    Maģistranti pārliecina, pārsteidz  un iepriecina: ar gudrām un nopietnām idejām, ar profesionālu un radošu attieksmi, ar nevainojamu tehnisko izpildījumu. Maģistra darbi ir mācību procesa noslēgums, bet vienlaicīgi arī tēlaini un jēgpilni mākslas darbi, kurus bez mulsuma var (uz vajag) eksponēt mākslas izstādēs.

    Viesdocente I. Lībiete:

    2017. gada maģistranti ir īpaši ar izvēlēto tēmu loku, koncepcijām, kā arī kvalitatīvi augstu līmeni gan prakstisko darbu izstādē, gan arī teorijas daļā. Īpaši esmu gandarīta par Jeļenas Koževņikovas darbu “Nekad vairs”, kas rezultējies ar monumentālu grafikas darbu kokgrieuma tehnikā (eksponēti gan novilkumi, gan iespiedformas). Holokausta traģisms atspoguļots un pētīts ar sirdsasinīm. Tas pārrauj lielo tukšumu mūsu vizuālajā mākslā šīs tēmas sakarā. Spēcīgi un talantīgi! Novēlu visiem maģistrantiem radošus panākumus mākslā!

    Papildu informācija:
    Zeltīte Barševska
    PMSP Māksla direktore
    DU MMF Mākslas zinātņu institūts
    e-pasts: zeltite.barsevska@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!