• A- A A+
  • Ir sācies „Vācu kultūras pavasaris Daugavpilī”

    Aktualizēts 28.03.2017 15:45

    2017. gada 27. martā Daugavpils Universitātē (DU) tika atklāts pasākumu cikls „Vācu kultūras pavasaris Daugavpilī”. Ar svinīgu uzrunu klātesošos sveica DU rektors prof. Arvīds Barševskis, Gētes institūta Rīgā vadītājs Arne Šneiders, Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecības Latvijā atašejs Aleksandrs Čuikovs, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, DU Humanitārās fakultātes dekāne prof. Maija Burima.

    Svinīgā pasākuma ietvaros tika atklāta Gētes auditorija DU (Vienības ielā 13 – 404. aud.) un studentu veidotā plakātu izstāde par vācvalodīgajiem Nobela prēmijas laureātiem literatūrā „.. labākais ideāla virzienā…”, kas līdz 27. aprīlim apskatāma Gētes auditorijā un 4. stāva gaitenī. Muzikālu noskaņu radīja Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas audzēkņi, atskaņojot vācu komponistu melodijas.

    DU Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs, HF Svešvalodu katedra kopā ar sadarbības partneriem „Vācu kultūras pavasari Daugavpilī” rīko jau ceturto reizi.

    Šogad pasākumu cikls notiek no 24. marta līdz 27. aprīlim un ietver dažādus kulturālus un izglītojošus pasākumus, kas ļauj labāk iepazīt un apgūt vācu valodu un kultūru. Aktivitātes paredzētas plašai auditorijai – pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, kuri veidoja savas pirmās bilžu grāmatiņas vācu valodā; kinofilmu interesentiem, kuriem ir iespēja uzrakstīt recenziju par kādu no trim „Vācu kultūras pavasara” ietvaros piedāvātajām filmām; vācu valodas apguvējiem – tulkotāju, skatuves runas konkurss un dziesmu festivāls; jauniešiem un citiem interesentiem notiks informatīvs seminārs par karjeras iespējām ar vācu valodas prasmēm; vācu valodas skolotāju tālākizglītības semināri un vieslekcijas; konference „Rūdolfs Blaumanis un vācu literatūra”; k/t „Silver Screen” tiks demonstrētas starptautiski atzītas vācu filmas; notiks Lauras Bicānes un Jorana Šteinhauera koncerts „Dziedam zusammen”; kā arī visi tiek aicināti baudīt vācu mūziku uz ledus Daugavpils Ledus hallē.

    Pasākumu cikla „Vācu kultūras pavasaris Daugavpilī” programma pieejama ŠEIT.

    Papildu informācija:
    Laura Lipska
    Reģionālais vācu valodas un
    Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs
    Daugavpils Universitāte
    Vienības iela 13 – 402
    tālr.: +37127842192
    e-pasts: laura.lipska@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!