• A- A A+
  • Izsludināta pieteikšanās Latviešu valodas un kultūras vasaras skolai: “Izzini un izjūti Latviju”_ievietots 21.02.2017.

    Aktualizēts 28.03.2017 10:15

    Piesakies Latviešu valodas un kultūras vasaras skolai:

     “Izzini un izjūti Latviju”

    11.08.2017. – 21.08.2017.

    No šī gada 11. līdz 21. augustam Daugavpils Universitātē (DU) norisināsies Latviešu valodas un kultūras vasaras skola „Izzini un izjūti Latviju”.

    Ārvalstu interesentiem (bakalaura, maģistra, doktora līmeņa studējošie, akadēmiskais un pētnieciskais personāls) ir iespēja saņemt Latvijas valsts  stipendiju dalībai vasaras skolā.  Stipendijas paredzētas izdevumu segšanai, piedaloties vasaras skolā (dzīvošana, ēdināšana, mācību materiālu un kultūras pasākumu nodrošināšana).

    Vasaras skolas stipendijas apmērs ir 711 EUR vienam vasaras skolas dalībniekam uz vasaras skolas norises laiku.

    Latvijas valdības 10 stipendiju kandidāti

    Latvijas valdības 5 rezerves stipendiju kandidāti

    PIETEIKŠANĀS TERMIŅŠ: 2017. gada 26. aprīlis

    NORISES VIETA: Daugavpils Universitāte, Vienības ielā 13, Daugavpils. Vairāk informācijas par DU skatīt ŠEIT.

    PIETEIKŠANĀS PROCEDŪRA

    Lūdzu aizpildiet tiešsaistes pieteikuma veidlapu, pievienojiet CV un motivācijas vēstuli (2000 – 3000 zīmes ar tukšumzīmēm).

    IZVĒRTĒŠANA

    Gala lēmumu par stipendijas piešķiršanu individuālajiem dalībniekiem pieņem Valsts izglītības un attīstības aģentūra. DU informēs dalībniekus par rezultātiem, nosūtot elektronisku vēstuli uz pieteikumā norādīto e-pastu.

    IZMAKSAS

    Stipendija sedz dzīvošanas, ēdināšanas, nodarbību, darba grupu, ekskursiju, studiju braucienu un kultūras aktivitāšu izmaksas.

    Vasaras skolas dalībnieki tiks nodrošināti ar dzīvošanu Biplan Guest House Aleksandria (Stacijas iela 65/67, Daugavpils), kas ir 10 – 15 min. gājienā no DU.

    Stipendija sedz visas izmaksas, izņemot ceļa, vīzas un apdrošināšanas izmaksas (vasaras skolas dalībniekiem pašiem jāsedz ceļa izdevumi no savas mītnes zemes un Daugavpili turp un atpakaļ).

    DALĪBNIEKI

    Bakalaura, maģistra, doktora līmeņa studējošie, akadēmiskais un pētnieciskais personāls no ārvalstu augstākās izglītības iestādēm.

    Detalizēta darba programma (nodarbības un kultūras pasākumi) tiks publicēta šī gada jūnijā.

    Darba valodas: latviešu un angļu valoda.

    Visi dalībnieki tiks nodrošināti ar mācību materiāliem.

    Vasaras skolas noslēgumā dalībnieki saņems sertifikātu (6 ECTS).

    Valstu saraksts, kuru iedzīvotāji var pieteikties Latvijas valsts stipendijām – http://www.viaa.gov.lv/eng/scholarships_gov/latvian_scholarships/scholarships_for_summer_school/?tl_id=22802&tls_id=54784

    Latvijas valsts stipendijas tiks piešķirtas 10 dalībniekiem, izvērtējot pieteikuma veidlapu, CV un motivācijas vēstuli.

    Vasaras skolas mērķi:

    • sniegt iespēju projekta mērķauditorijai apgūt latviešu valodu, lai veicinātu ārvalstnieku iepazīšanos ar Latvijas sabiedrību, veidotu izpratni par Latvijas valsti un Latvijas kultūrtelpu, stimulētu apmācāmos izmantot latviešu valodu publiskajā telpā;
    • latviešu valodas apguve, lai veidotu latviešu valodas prasmju pamatlīmeni vai attīstītu esošās prasmes vismaz par vienu valsts valodas prasmes pakāpi, izmantojot mūsdienīgas un mērķauditorijai aktuālas tēmas, respektējot veseluma, teorētiskās un praktiskās darbības vienotības un uzskatāmības principu latviešu valodas visu prasmju  (lasīšana, rakstīšana, runāšana, klausīšanās) pilnveidē.

     Vasaras skolas uzdevumi:

    • Sniegt iespēju nometnes mērķauditorijai apgūt latviešu valodu kā svešvalodu Austrumlatvijas reģionā, iepazīstināt latviešu valodas apguvējus ar Latvijas kultūru, vēsturi un izglītības iespējām;
    • veicināt latviešu valodas atpazīstamību ārvalstīs, piedāvājot tās dalībniekiem apgūt latviešu valodas A1 pamatlīmeņa visu prasmju (lasīšana, rakstīšana, runāšana, klausīšanās) pilnveidi;
    • vairot Latvijas atpazīstamību ārvalstīs;
    • veicināt Latvijas un Daugavpils Universitātes sadarbību ar ārvalstu augstākās izglītības iestādēm un mazajiem uzņēmējiem, kas specializējas reģionālā kulinārā mantojuma vai daiļamatniecības produktu ražošanā.

    Plašāka informācija par Daugavpili – http://www.visitdaugavpils.lv/lv

    PAPILDU INFORMĀCIJA
    Daugavpils Universitāte
    Vienības iela 13, Daugavpils
    E-pasts: summerschool@du.ces.lv
    Tālrunis: +37126078272

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!