• A- A A+
  • 20. – 21. oktobrī Daugavpils Universitātē norisinājās 12. starptautiskā zinātniskā konference “Sociālās zinātnes reģionālajai attīstībai 2017”, kas bija veltīta Latvijas Republikas simtgadei

    Aktualizēts 24.10.2017 13:49

    2017. gada 20. un 21. oktobrī Daugavpils Universitātē (DU) (Parādes ielā 1 un 1A) jau divpadsmito reizi notika starptautiskā zinātniskā konference “Sociālās zinātnes reģionālajai attīstībai 2017”, ko organizēja DU Humanitāro un sociālo zinātņu institūts sadarbībā ar SZF Ekonomikas un Socioloģijas, Sociālās psiholoģijas un Tiesību katedrām. Šī gada konferences norise turpināja gatavošanos Latvijas Republikas simtgades svinībām Daugavpils Universitātē, aicinot dalībniekus īpašu uzmanību veltīt reģionālās attīstības nākotnes vīzijai.

    2017. oktobrī plkst. 10.00 DU (Parādes ielā 1A, 130. auditorijā) notika konferences atklāšana. Atklāšanas ceremonijā konferences dalībniekus uzrunāja DU Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Sociālo pētījumu centra vadītājs, profesors Vladimirs Meņšikovs, Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, profesors Jānis Teivāns-Treinovskis, Humanitāro un sociālo zinātņu institūta direktore profesore Anita Stašulāne un Daugavpils Universitātes zinātņu prorektors, vadošais pētnieks Uldis Valainis.

    Darbs konferencē norisinājās plenārsēdē un piecās darba grupās četros sociālo zinātņu virzienos: Ekonomika, Tiesību zinātne – Krimināltiesības un Civiltiesības, Socioloģija un Sociālā psiholoģija, kurās tika aplūkoti Reģionālās konkurētspējas un ilgtspējas ekonomiskie aspekti, Valsts un tiesību aktualitātes ES un nacionālajā praksē, Socioloģijas un sociālās psiholoģijas aktuālākie jautājumi. Konferences darba kārtība veicināja konferences mērķu – sekmēt sociālo zinātņu ieguldījumu reģionālajā attīstībā, popularizēt starpdisciplināru pieeju reģionālajai attīstībai nozīmīgo jautājumu risināšanā, veicināt pētniecisko rezultātu pārnesi praksē – sasniegšanu.

    Konferences dalībniekiem un apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar plašu sociālajām zinātnēm veltīto pētījumu rezultātiem, kas veikti gan individuāli, gan projektu ietvaros. Piemēram, konferences darba ietvaros tika prezentēti Valsts pētījuma programmas EKOSOC-LV „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai – jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai” (programmas vadītāja – profesore Dr.habil.oec. Baiba Rivža) projekta Nr. 5.2.3. „Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā” rezultāti par lauku teritoriju viedās attīstības iespējām Latgalē un citos reģionos.

    Kopumā konferencē darbojās vairāk nekā simts zinātnieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Bulgārijas, Ukrainas, Gruzijas, Baltkrievijas, Krievijas, Kazahstānas. Pēc konferences autoru iesniegtie raksti tiks recenzēti un publicēti ikgadējos „Daugavpils Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu institūta un Sociālo zinātņu fakultātes Starptautisko zinātnisko konferenču rakstu krājumos”, kas ir iekļauti datu bāzē Electronic Journals Library of University of Regensburg (Vācija).

    FOTOGALERIJA

    Papildu informācija:
    Dr.oec. Viktorija Šipilova
    E-pasts: viktorija.sipilova@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!