• A- A A+
  • DU Izglītības un vadības fakultātes pārstāvji piedalījās 6. Latvijas starpaugstskolu izglītības zinātņu un pedagoģijas maģistrantu lasījumos

    Aktualizēts 11.04.2018 13:04

    Š. g. 6. aprīlī Daugavpils Universitātes Izglītības un vadības fakultātes profesionālā maģistra studiju programmas „Karjeras konsultants un jaunatnes lietu speciālists” un profesionālā bakalaura studiju programmas “Skolotājs” studējošie un docētājs Viktors Gallers piedalījās 6. Latvijas starpaugstskolu izglītības zinātņu un pedagoģijas maģistrantu lasījumos, kas šogad norisinājās studentu galvaspilsētā Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tehniskajā fakultātē.

    Lasījumi tika organizēti 2 sekcijās, kurās savus pētījumus prezentēja 13 maģistranti no Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības Universitātes un Daugavpils Universitātes. To vidū ar saviem pētījumiem klausītājus iepazīstināja arī DU profesionālā maģistra studiju programmas „Karjeras konsultants un jaunatnes lietu speciālists” 2. kursa maģistrantes Rasma Svikle ar lasījumu “Dažādu paaudžu vērtības un tikumi kompetenču pieejas kontekstā Latgales skolās” un Kristīne Rimša ar lasījumu “Karjeras attīstības atbalsta pasākumu raksturojums Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošās iestādēs”.

    Maģistrantu lasījumi bija lieliska iespēja diskutēt par izglītības un karjeras konsultēšanas jomās aktuālākajiem jaunumiem un problēmām, par kurām savās prezentācijās klāstīja Dr. paed. Aija Pridāne un Mg. paed. Evita Korna. Visplašākās diskusijas viennozīmīgi risinājās par jauno kompetenču pieejā balstīto mācību saturu.

    Kā pēc lasījumu apmeklēšanas atzina profesionālā maģistra studiju programmas “Karjeras konsultants un jaunatnes lietu speciālists” 2.kursa studējošā Diāna Balalaikina, tad “apmeklēt lasījumus bija ļoti vērtīgi, jo aizvien vairāk tika aktualizēts kompetenču pieejā balstīts izglītības saturs un karjeras atbasta integrēšana mācību procesā. Ļoti uzrunāja E.Kornas un A.Pridānes prezentācijas un stāstījums par šiem jautājumiem.”

    Par lasījumos gūtajiem iespaidiem dalījās arī K.Rimša: “Visas lasījumos aplūkotās tēmas likās interesantas un aktuālas. Guvu arī jaunas atziņas un idejas savam maģistra darbam. Maģistrantu lasījumi bija lieliska iespēja diskutēt ar pedagogiem karjeras konsultantiem no citām Latvijas skolām un veidot kontaktus turpmākai pieredzes, viedokļu apmaiņai.”

    Arī R.Svikle atzina, ka lasījumi bija apmeklēšanas vērti: “Liels prieks, ka tika dota iespēja apmeklēt maģistrantu lasījumus Jelgavā, prezentējot savu maģistra darba pētījumu. Guvu atbalstu par temata izvēli un arī jaunas idejas maģistra darba teorētiskās un praktiskās daļas izstrādei. Ļoti vērtīgi bija uzklausīt citu maģistrantu pētījumus, kas viennozīmīgi pavēra plašāku skatu uz aktuālājiem jautājumiem pedagoģijā un karejeras konsultēšanā.”

    Paldies LLU Tehniskajai fakultātei par viesmīlīgu uzņemšanu un DU administrācijai par transporta nodrošināšanu!

    Materiālu sagatavoja: profesionālā maģistra studiju programmas „Karjeras konsultants un jaunatnes lietu speciālists” 2. studiju gada studējošā Rasma Svikle.

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!