• A- A A+
  • Aizvadītas Jauno inovātoru nometnes: “Mārketings & pārdošana” un “Dizains & zīmolvedība”

    Aktualizēts 23.04.2018 16:06

    No š.g. 19. līdz 21. aprīlim Daugavpils Universitātes mācību bāzē “Ilgas” notika projekta “Mentorings jauniešu uzņēmējdarbības atbalstam, BONUS LT-LV” starptautiskās inovātoru nometnes – “Mārketings & pārdošana” un “Dizains & zīmolvedība”.

    Nometnē piedalījās 69 jaunieši no Latvijas un Lietuvas, kuri 3 dienu laikā pilnveidoja savu biznesa ideju atbilstoši nometnes tēmām: mārketings, pārdošana, dizains, zīmolvedība un prototipu veidošana.

    Jaunieši ar neformālās izglītības metodēm iepazina viens otru, radīja jaunas, vai arī pilnveidoja esošās biznesa idejas. Meistarklasi par mārketingu, pārdošanu un daudzām citām ar to saistītām lietām vadīja SIA „ ArGaumi” starptautisko projektu  vadītāja Marika Rudzīte-Griķe. Jaunieši iepazinās ar viņas personīgo pieredzi gan lokālā, gan arī starptautiskā mērogā, gūstot daudz vērtīgu atziņu, kuras izmantot veidojot sava produkta vizuālo tēlu un produkta turpmāko virzību tirgū.

    Nometņu dalībnieki diskutēja arī par ilgstpējību, praktizēja atvērto domāšanu, spēlējot “Creative box” spēli, improvizēja dažādas situācijas, izmantojot drāmas teātra metodes.

    Nometņu otrajā dienā jaunieši devās uz Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu “Saules Skola”, kur praktiski darbojās šādos virzienos: tekstils, reklāma, iepakojums, apģērbs. Ikviens varēja izvēlēties sev interesējošo sfēru un apgūt nepieciešamās zināšanas “Saules skolas” pedagogu pavadībā. Diena tika noslēgta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra 5 gadu jubilejas pasākumā Daugavpils cietoksnī, kur jaunieši varēja brīvi apmeklēt mākslas izstādes un 4D strūklaku šovu. Šī aktivitāte veicināja vēl ciešāku abu kaimiņvalstu sadraudzību, iepazīstinot viņus ar Latvijas un Daugavpils kultūru.

    Noslēdzošajā dienā jaunieši guva padziļinātas zināšanas prezentēšanas un zīmolvadības jomā, veicot dažādus ar to saistītus uzdevumus. Nākamā projekta aktivitāte – biznesa ideju izstāde “Technorama 2018” tiek plānota jau 26. aprīlī Lietuvas pilsētā Kauņā.

    Nometnes vadīja uzņēmēja, starptautisku izglītības projektu vadītāja, jauniešu neformālās izglītības trenere Aija Vanaga un Montessori pedagogs un Biedrības “Preiļi izglītotai Latvijai” valdes priekšsēdētāja Liene Vilcāne.

    FOTOGALERIJA

    Informāciju sagatavoja:
    Zaiga Lāce
    projekta “BONUS LT-LV” konkursu koordinatore
    E-pasts: zaiga.lace@du.ces.lv

    Projekts sociālajos tīklos:

    Šo projektu finansē Eiropas Savienība. Kopējās projekta izmaksas ir 523 818, 37 EUR. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 445 245, 60 EUR.

    Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Daugavpils Universitātes Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļa, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!