• A- A A+
  • DU 60. starptautiskā zinātniskā konference pulcēja 325 dalībniekus no 10 valstīm

    Aktualizēts 27.04.2018 22:39

    2018. gada 26. aprīlī tika atklāta Daugavpils Universitātes 60. starptautiskā zinātniskā konference, kurā pulcējās 325 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Vācijas, Austrijas, ASV, Apvienotās Karalistes, Baltkrievijas, Krievijas, un Ukrainas.

    Daugavpils Universitātes 60. starptautiskās zinātniskās konferences atklāšanas plenārsēdi vadīja Daugavpils Universitātes studiju un zinātņu prorektora p.i., akadēmiķe Dr. philol., prof. Maija Burima. Savā uzrunā klātesošajiem, Maija Burima uzsvēra, ka šī gada DU starptautiskā zinātniskā konference tiek organizēta 2 nozīmīgu notikumu kontekstā – konferencei aprit 60. jubilejas gads un tiek svinēta Baltijas valstu simtgade. Plenārsēdes laikā tika apbalvoti Daugavpils Universitātes Goda Doktora nosaukuma laureāti.

    Goda Doktora nosaukums par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Lietuvas kontaktu stiprināšanā, ilgstošu produktīvu sadarbību ar DU un tās attīstības veicināšanu tika piešķirts Vītauta Dižā universitātes (VDU) Letonikas centra vadītājam, habilitētajam humanitāro zinātņu doktoram, prof. Alvīdam Butkum. Ceremonijā tika godināts Baltkrievijas Nacionālās Zinātņu akadēmijas Bioresursu zinātniski pētnieciskā centra vadošais pētnieks, PhD Vasils Vežnavecs, kas DU Goda doktora nosaukumu ieguva par ilggadēju sadarbību ar DU, ieguldījumu DU Eiropas Savienības un pārrobežu projektu īstenošanā.

    DU Goda doktora nosaukums par DU starptautiskās atpazīstamības veicināšanu un nozīmīgu pienesumu DU zinātnes attīstībā tika piešķirts arī Urmia Universitātes (Irāna) docentam PhD Javadam Gholami.

    Plenārsēdes turpinājumā prof. Alvīds Butkus uzstājās ar priekšlasījumu „Lietuvas valstiskuma veidi un to interpretācijas”,  savukārt PhD Vasils Vežnavecs klātesošajiem prezentēja ziņojumu „Invazīvās ūdens bezmugurkaulnieku sugas Baltkrievijas teritorijā”.

    Ar ziņojumiem plenārsēdē uzstājās arī DU Gada balvas zinātnē 2017 ieguvējas:

    DU HF Angļu filoloģijas un translatoloģijas katedras asociētā profesore Dr. philol. Sandra Meškova, DU DZTI Ekoloģijas departamenta profesore Dr. biol. Nataļja Škute un DU Gada balva jaunajam zinātniekam 2017 ieguvējas: HZSI Sociālo pētījumu centra pētniece Dr. oec. Alīna Ohotina, DU DZTI Tehnoloģiju departamenta pētniece, Dr. phys. Irēna Mihailova.

    Konferences darbs noritēja šādās sekcijās: Ķīmija un bioanalītika, Mūzikas zinātne: pētījumi un pieredze, Psiholoģijas aktuālās problēmas,  Vēsture un kultūras vēsture, Fizika, Veselības zinātnes, Filoloģija: pētījumi, aktualitātes un diskurss, Menedžments, Ekonomika, Matemātika un informātika,  Literatūrzinātne, Pedagoģija, Māksla Latvijā: tradicionālais un laikmetīgais, Dabas Aizsardzība un vides pārvaldība, Kvartārvides pētījumi, Civiltiesības, Krimināltiesības un policijas tiesības, Bioloģija.

    Konference tika organizēta, lai uzsvērtu augstākās izglītības mūsdienu nozīmi, zinātnisko un inovatīvo risinājumu pieaugošo lomu, kā arī veicinātu sadarbību starp augstākās izglītības iestādēm Latvijā, ES dalībvalstīs un citās valstīs.

    Konferences materiāli pēc Zinātniskās redkolēģijas un recenzentu izvērtēšanas tiks publicēti DU izdevumā “Proceedings of the International Scientific Conference of Daugavpils University”. Daugavpils Universitātē studējošo un docētāju zinātniskās konferences notiek no 1958. gada. Tajās piedalās studējošie un ievērojami zinātnieki no dažādām pasaules valstīm.

    FOTOGALERIJA

    Papildu informācija:
    Zinātņu daļa
    Daugavpils Universitāte
    Vienības iela 13
    Daugavpils, LV 5401
    Tālr.: (+371) 65425652
    e-pasts: konference@dukonference.lv
    www.dukonference.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!