• A- A A+
  • DU rektors piedalās meža nozares zinātniskajā konferencē Rīgā

    Aktualizēts 04.11.2015 13:14

    Šī gada 4. – 6. novembrī, Rīgā (A/S “Latvijas Valsts Meži” ēkā) notiek Latvijas meža nozares zinātniskā konference “Zināšanās balstīta meža nozare”, kurā pulcējušies meža nozares zinātnieki, uzņēmēji un meža politikas veidotāji no Zemkopības, Izglītības un zinātnes un Vides un reģionālās attīstības ministrijām.

    Konferencē uzrunu teica Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Zinātņu akadēmijas prezidents, akadēmiķis Ojārs Spārītis, Lauksaimniecības un mežzinātnes zinātņu akadēmijas prezidente, akadēmiķe Baiba Rivža u.c.

    Šī konference ir lielākais nozares forums, kurā tiek diskutēts par nozares attīstību tuvākajos gados un mežzinātniekiem izvirzītajiem uzdevumiem, ko nozare plāno izvirzīt zinātniekiem.
    Konferences laikā DU rektors tikās ar Zemkopības ministru J. Dūklavu, Meža nozares kompetences centra vadītāju V. Egli u.c.
    DU rektors, akadēmiķis A. Barševskis uzsver: “Daugavpils Universitāte arvien noteiktāk sevi piesaka kā vērā ņemamu meža nozares spēlētāju. DU biologi ir klasificējušies kā valsts nozīmes pētniecības centrs (VNPC).  VNPC projekta ietvaros ciešā sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Valsts Mežzinātnes institūtu “Silava”, Latvijas Lauksaimniecības universitāti un citām nozares institūcijām DU Studiju un pētniecības centrā “Ilgas” tiek būvēta Meža bioloģiskās daudzveidības laboratorijas ēka, tādējādi palielinot DU ieguldījumu mežu nozares attīstībā. Viens no DU stratēģiskajiem partneriem VNPC ietvaros ir Valsts Mežzinātnes institūtu “Silava”, ar kuru tiek realizēti vairāki pētnieciskie projekti.”

    Savā prezentācijā institūta direktors Dr. Jurģis Jansons ļoti atzinīgi novērtēja un uzsvēra DU biologu ieguldījumu projektu realizēšanā un nozares attīstībā.
    Konference vienlaicīgi ir  arī nozares diskusiju forums, kur bez zinātnieku un politiķu referātiem notiek vairākas paneļdiskusijas un tikšanās. Plaši tiek diskutēts par jaunā plānošanas perioda struktūrfondu projektiem un sadarbību ar uzņēmējiem.

    Papildu informācija:
    DU rektors, akadēmiķis
    Arvīds Barševskis
    E-pasts: arvids.barsevskis@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!