• A- A A+
  • Starptautiskā projekta MetESD sadarbības partneru vizīte Daugavpils Universitātē

    Aktualizēts 08.05.2018 10:24

    Erasmus+ programmas stratēģiskās partnerības projekta “Methods for Education for sustainable development” (MetESD) (“Metodes izglītībai ilgtspējīgai attīstībai”) Nr.2015-1-DE-02-KA202-002346  ietvaros  26. un 27. aprīlī  Daugavpils Universitātē viesojās projekta darba grupa no Vācijas, Austrijas, Lielbritānijas un Latvijas. Mācību vizītes uzņemošā institūcija – Daugavpils Universitāte (DU) un  PIKC Daugavpils Tehnikums.

    Daugavpils Universitāte kopīgi ar PIKC Daugavpils Tehnikums jau trīs gadus īsteno projektu par ilgtspējīgu attīstību izglītībā. Viens no galvenajiem projekta mērķiem ir izveidot un integrēt ilgtspējīgas attīstības elementus dažādās skolas mācību priekšmetu programmās un izveidot rokasgrāmatu par metodēm ilgtspējīgas attīstības veicināšanai skolās.

    Projekta vadošais partneris ir Fehtas Universitāte Vācijā, projekta partneri – “BBS Friesoythe”, “BenE München e.V.” un “RCE Oldenburger Münsterland – Kompetenzzentrum für Bildung zur nachhaltigen Entwicklung e.V.”, (Vācija), “Glenn Strachan Ltd”  (Lielbritānija), “Kirchlich Pädagogische Hochschule Wien/Krems” un “Umweltdachverband GmbH” (Austrija), PIKC “Daugavpils tehnikums” un Daugavpils Universitāte.

    26. aprīlī visi projektā iesaistītie sadarbības partneri viesojās Daugavpils tehnikumā. Atkāšanas koncertā  viesus – projekta dalībniekus ar interesantu tērpu kolekciju, skanīgām dziesmām un raitu dejas soli iepriecināja skolas  interešu izglītības radošie kolektīvi. Izglītības darba eksperts Glens Stračans (Glenn Strachan) no Lielbritānijas un projekta koordinators Lūkass Šeraks (Lukas Scherak) izvērtēja projektā paveikto, kā arī iezīmēja turpmākās darbības plānu.

    27. aprīlī Daugavpils tehnikuma skolotāji piedalījās Daugavpils Universitātes 60. starptautiskā zinātniskā konferencē, kurā pulcējās 325 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Vācijas, Austrijas, ASV, Apvienotās Karalistes, Baltkrievijas, Krievijas, un Ukrainas. Skolotājs Sergejs Bogatkevičs, projekta komanda un Daugavpils Universitātes profesore Dzintra Iliško konferences dalībniekiem pastāstīja par Daugavpils Universitātes un Daugavpils tehnikuma sadarbības pieredzi izglītības ilgtspējīgas attīstības veicināšanā, integrējot atsevišķus elementus mācību priekšmetu programmās. Arī pārstāvji no pārējām projektā iesaistītajām organizācijām dalījās projekta gaitā gūtajā pieredzē un vadīja radošas darbnīcas.

    Daugavpils Universitāte Erasmus+ programmā īsteno stratēģiskās partnerības projektu „Metodes IIA (Ilgtspējīgas Izglītības Attīstības) kompetences un programmas (MetESD) (Nr.2015-1-DE-02-KA202-002346), ko līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

    Informāciju sagatavoja:
    Prof. Dzintra Iliško
    Humanitāro un sociālo zinātņu institūts,  Ilgtspējīgas izglītības centrs

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!