• A- A A+
  • DU pārstāvji piedalījās starptautiskajā OECD PISA 2018 pamatpētījuma veikšanā

    Aktualizēts 04.07.2018 11:10

     

     

     

    2018. gada 26. martā Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Izglītības pētniecības institūts Latvijas skolās uzsāka starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas OECD PISA 2018  pamatpētījumu, kurā piedalījās aptuvei 8 tūkstoši 15 gadus sasnieguši skolēni no  352 Latvijas skolām. Testēšanas procesā iesaistījās arī Dr. paed. Inta Ostrovska, kura koordinēja testēšanas gaitu Daugavpils un novada skolās, un DU studenti – Jevģēnijs Rešetovs, Rasma Svikle, Tatjana Maksimova, Luīza Mihailova un Sintija Ančeva, kuri darbojās kā testa administratori un apmeklēja testēšanā iesaistītās skolas Daugavpils pilsētā un novadā.

    Kā atzina DU studenti, tad piedalīšanās pētījuma norisē bija lieliska iespēja gūt jauna veida pieredzi, zināšanas un prasmes, strādāt ar bērniem un uzlabot spējas rīkoties ārkārtas situācijās, kad testēšanas gaitā radās kādas neparedzētas aizķeršanās. Tāpat testēšanas gaitā studenti paplašināja savu redzesloku un ieguva jaunus kontaktus, sadarbojoties viens ar otru un skolu koordinatoriem.

    Testa administratore Luīza Mihailova: “Šogad veiktais pētījums salīdzinājumā ar pilotpētījumu likās daudz nopietnāks un atbildīgāks. Patika testēšanas noslēgumā pasniegt skolēniem konfektes, jo tas viņiem radīja pozitīvas emocijas un prieku, un bija jauka pateicība no pētījuma organizētājiem. Pozitīvi vērtēju arī skolu koordinatoru attieksmi un atbildību, kas, apmeklējot katru skolu palīdzēja tajā iejusties. Guvu jaunas zināšanas, strādājot ar bērniem, un iepazinu jaunus cilvēkus. Žēl, ka turpmāk vairs nevarēšu piedalīties pētījuma norisē, jo šogad absolvēju Universitāti. Paldies par iespēju piedalīties un veiksmi turpmākajos pētījumos!”

    Savukārt pētījuma koordinatore DU, Dr. paed. Inta Ostrovska izteica pateicību par sadarbību: “Esam pateicīgi LU kolēģiem par iespēju sadarboties un piedalīties šajā grandiozajā ilgtermiņa projektā. Tā ir neatsverama pieredze. Protams, ka arī pētījumā iegūtie rezultāti mums ir ļoti noderīgi. Tos izmanto mūsu studenti savu zinātnisko darbu izstrādē. Īpašu paldies vēlos pateikt Ritai Kiseļovai un Lindai Mihno par kopādarbošanos un atsaucību! Ceru, ka arī turpmāk būs iespēja darbu turpināt.”

    OECD PISA (Programme for International Student Assesement) ir ietekmīgākais starptautiskais izglītības pētījums, kurš pēta matemātikas, lasīšanas, dabaszinātņu izglītības kvalitātes līmeni un spēju orientēties naudas lietās 15 gadīgo skolēnu vidū, salīdzinājumā ar vairāk kā 80 citām pasaules valstīm. Latvija PISA pētījumos piedalās kopš 1998. gada.

    Materiālu sagatavoja: Rasma Svikle

    Papildus informācija:

    HSZI docente, Dr.paed. Inta Ostrovska,

    inta.ostrovska@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!