• A- A A+
  • Darbu sāk 13. starptautiskā zinātniskā konference “Sociālās zinātnes reģionālajai attīstībai 2018”, kas veltīta Baltijas valstu simtgadei

    Aktualizēts 12.10.2018 09:07

    2018. gada 12. un 13. oktobrī Daugavpils Universitātē (Parādes ielā 1 un 1A) jau trīspadsmito reizi notiek starptautiskā zinātniskā konference “Sociālās zinātnes reģionālajai attīstībai 2018”, kuru organizē DU Humanitāro un sociālo zinātņu institūts sadarbībā ar SZF Ekonomikas un socioloģijas, Sociālās psiholoģijas un Tiesību katedrām.

    Konferences mērķi ir sekmēt sociālo zinātņu ieguldījumu reģionālajā attīstībā, popularizēt starpdisciplināru pieeju reģionālajai attīstībai nozīmīgu jautājumu risināšanā, veicināt pētniecisko rezultātu pārnesi praksē un starpvalstu sadarbību. Darbs konferencē norisināsies plenārsēdē un piecās darba grupās četros sociālo zinātņu virzienos: Ekonomika – Reģionālā ekonomika, Finanses un kredīts, Tiesību zinātne, Socioloģija un Sociālā psiholoģija, kurās tiks aplūkoti reģionālās konkurētspējas un ilgtspējas ekonomiskie aspekti, finanšu stabilitātes un attīstības jautājumi, valsts un tiesību aktualitātes ES un nacionālajā praksē, socioloģijas un sociālās psiholoģijas aktuālākie jautājumi sabiedrības attīstības un funkcionēšanas kontekstā. Šī gada konferences norise veltīta Baltijas valstu simtgades svinībām Daugavpils Universitātē, aicinot dalībniekus īpašu uzmanību veltīt reģionu un sabiedrības attīstības nākotnes vīzijai un sociālo zinātņu ieguldījumam tajā.

    Par vienu no piemēriem starpdisciplinārajai pieejai Latvijas reģionu un sabiedrības nākotnes vīzijas veidošanā var minēt izdotās monogrāfijas “Simtam pāri. Viedā Latvija” un “Zināšanu ekonomika Latvijas lauku un reģionu dzīvotspējai”, kurās ir atspoguļoti Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV 5.2.3. projekta “Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā” (EKOSOC-LV vadītāja, Telpiskās attīstības projektu bloka vadītāja un monogrāfiju galvenā redaktore ir LZA akadēmiķe, LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža) izpētes norise un rezultāti, kā arī DU darba grupas zinātniskais ieguldījums. Konferences dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar monogrāfijām darba grupas Reģionālā ekonomika ietvaros.

    Kopumā konferencē darbosies vairāk nekā simts zinātnieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Gruzijas, Baltkrievijas, Krievijas, Kazahstānas, Šrilankas no vairāk nekā 30 universitātēm, augstskolām, zinātniskajām institūcijām un koledžām.

    Pēc konferences autoru iesniegtie raksti tiks recenzēti un publicēti ikgadējos „Daugavpils Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu institūta un Sociālo zinātņu fakultātes Starptautisko zinātnisko konferenču rakstu krājumos”, kas ir iekļauti  Electronic Journals Library of University of Regensburg (Vācija) sarakstos.

    Konferences atklāšana notiks 12. oktobrī plkst. 10:00 Daugavpils Universitātē (Parādes ielā 1A, 130. auditorijā). Atklāšanas ceremonijā Konferences dalībniekus uzrunās Daugavpils Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Sociālo pētījumu centra vadītājs profesors Vladimirs Meņšikovs, Sociālo zinātņu fakultātes dekāns profesors Jānis Teivāns-Treinovskis, Humanitāro un sociālo zinātņu institūta direktore profesore Anita Stašulāne un Daugavpils Universitātes rektore profesore Irēna Kokina.

    KONFERENCES PROGRAMMA

    Papildu informācija:
    Dr.oec. Viktorija Šipilova
    E-pasts: viktorija.sipilova@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!