• A- A A+
  • Daugavpils Universitātes eksperti piedalījās Liepājas universitātes 8.2.1. SAM projekta darba grupas seminārā

    Aktualizēts 17.10.2018 10:04

    Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Samazināt studiju programmu fragmentāciju un stiprināt resursu koplietošanu” projektu ietvaros, Daugavpils Universitāte kā sadarbības partneris piedalās Liepājas Universitātes Eiropas Sociālā fonda projekta „Studiju programmu fragmentācijas samazināšana LiepU” Nr.8.2.1.0/18/1/001 īstenošanā.

    Projekta mērķis ir izveidot konceptuāli jaunas kvalitātes studiju programmas pedagogu izglītības īstenošanai, pamatojoties uz kompetencēs balstītas izglītības prasībām un pētniecībā balstītām studijām, nodrošinot studiju programmu fragmentācijas mazināšanu, resursu konsolidāciju un koplietošanu.

    Sadarbības rezultātā tiks izstrādātas, aprobētas un akreditētas jaunas bakalaura līmeņa studiju programmas „Pirmsskolas un sākumizglītības skolotājs” un „Logopēdija”, kā arī 1. līmeņa studiju programma “Pirmsskolas skolotājs”.”

    Daugavpils Universitāte dalībai šajā projektā ir deleģējusi 10 ekspertus, kuri  strādās jauno studiju programmu standartu un satura izstrādes darba grupās.

    2018. gada 15. oktobrī Liepājas Universitātē norisinājās pirmais projekta ievadseminārs, kura laikā klātesošie tika iepazīstināti ar projekta mērķiem un sasniedzamajiem rezultātiem, kā arī darba grupas seminārs vispārizglītojošo studiju kursu, nozares teorētisko kursu un iekļaujošās izglītības moduļa izstrādei studiju programmās “Pirmsskolas skolotājs” un “Pirmsskolas un sākumizglītības skolotājs”. Šī moduļa ietvaros Daugavpils Universitāti pārstāvēja Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Ilgtspējīgas izglītības centra vadītāja, prof. Dzintra Iliško un Pedagoģijas un pedagoģiskās psiholoģijas katedras docente Jeļena Badjanova. Semināra laikā eksperti vienojās par studiju programmu struktūru un turpmāk veicamajiem darbiem jaunveidojamo programmu izstrādē.

    Šajā pasākumā piedalījās projekta sadarbības partneri: Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, nozares profesionāļi, darba devēju pārstāvji, kā arī studējošie. Sīkāku informāciju par semināra norisi skatiet šeit.

    Projekta īstenošanas periods ir paredzēts līdz 2022. gada decembrim (ieskaitot).

    Papildu informācija:
    Linda Pavītola
    LiepU SAM 8.2.1. projekta vadītāja
    E-pasts: linda.pavitola@liepu.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!