• A- A A+
  • DU Konfūcija klases ķīniešu valodas un kultūras pasākums „Fun with Chinese Characters”

    Aktualizēts 07.03.2019 10:22

    2019. gada 27. februārī Daugavpils Universitātes (DU) Konfūcija klasē norisinājās noslēdzošais ķīniešu valodas un kultūras apguves nodarbību cikla pasākums „Fun with Chinese Characters” („Jautrie hieroglifi”).

    Īstenojot ideju popularizēt ķīniešu valodas un kultūras apgūšanas iespējas Daugavpils vidusskolu skolēniem, DU Humanitārās fakultātes Svešvalodu katedras ķīniešu valodas brīvprātīgās pasniedzējas Bai Bingju (Bai Bingyu) un Liu Dzjinmina (Liu Jingming) organizēja ķīniešu valodas un kultūras pasākumu ciklu.

    No 6. līdz 22. februārim ķīniešu valodas pasniedzējas devās uz Daugavpils pilsētas skolām, lai skolēniem novadītu tematiskas un radošas ķīniešu valodas un kultūras nodarbības par ķīniešu hieroglifiem, kaligrāfijas mākslu un kultūru, stāstot par ķīniešu valodu Daugavpilī, kā arī iespēju kārtot ķīniešu valodas eksāmenu Latvijā, kas ir būtisks nosacījums, uzsākot studijas Ķīnā.

    Bai Bingju un Liu Dzjinmina pastāstīja skolēniem par eksāmena gaitu, sagatavošanās procesu un vispusīgu atbalstu jau esošajiem ķīniešu valodas un kultūras kursu dalībniekiem, kuri ir nolēmuši kārtot dažādu līmeņu HSK eksāmenu jau šajā pavasarī. Jāatzīmē, ka to dalībnieku skaits, kuri vēlas apliecināt ķīniešu valodas prasmes un izvēlas kārtot šo eksāmenu, gadu no gada pieaug. DU Konfūcija klases studējošie rūpīgi gatavojās šim eksāmenam, mācoties ķīniešu hieroglifus, kas ir viens no sarežģītākajiem, taču aizraujošākajiem sagatavošanās posmiem.

    Svešvalodu katedras vadītāja p.i. lektors Sergejs Poļanskis izteica vēlmi, lai DU Konfūcija klases studējošo skaits kļūtu arvien lielāks, mudinot noslēguma pasākuma dalībniekus izvirzīt un sasniegt augstus mērķus, kā arī pauda pārliecību, ka interesenti gūs vēl vairāk jaunu zināšanu nākamajā studiju gadā, pievienojoties ķīniešu valodas un kultūras apguves grupai.

    Pasākums noslēdzās priecīgā un sirsnīgā atmosfērā. Izsakām sirsnīgu pateicību par izrādīto interesi un atbalstu Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un Daugavpils 9. vidusskolas pedagogiem un kuratoriem.

    Skolēnu darbu izstāde ir apskatāma Daugavpils Universitātē (Vienības ielā 13, 3. stāva vestibilā) no 4. marta līdz 13. martam.

    Papildu informācija:
    DU Svešvalodu katedra
    e-pasts: svesvalodukatedra@du.ces.lv
    tālr.: 65422994

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!