• A- A A+
  • Aicinām klausītājus uz Floridas Universitātes profesores Kathryn E. Sieving vieslekciju

    Aktualizēts 14.03.2019 09:36

    21. martā plkst. 11.30 Parādes 1A korpusa 130. auditorijā ar vieslekciju “Ainavu aizsardzība Latīņamerikā: ko putnu uzvedība var pastāstīt par biotopu konektivitāti?” (Landscape conservation in Latin America: What bird behavior can tell us about habitat connectivity?) uzstāsies Floridas Universitātes profesore Kathryn E. Sieving.

    Kathryn E. Sievieng (http://www.wec.ufl.edu/faculty/sievingk/) ir Floridas Universitātes Savvaļas ekoloģijas un dabas aizsardzības departamenta (http://www.wec.ufl.edu) profesore, daudzu augsti citējamu publikāciju autore. Viņa veikusi pētījumus ASV, Čīlē, Brazīlijā, Panamā par tādām tēmām kā putnu sabiedrību stāvoklis tropiskajos un subtropiskajos mežos, ekosistēmu funkcionēšana klimata izmaiņu kontekstā, mežu izmaiņas antropogēno faktoru ietekmē, invazīvās sugas.

    Interesentiem būs iespēja noklausīties arī otru vieslekciju “Apdraudētā kaļķaino mežu Nonggangas tarkšķa Stachyris nonggangensis izplatības modelēšana uz Ķīnas-Vjetnamas robežas un ieteikumi sugas aizsardzībai” (Modeling the distribution of Nonggang Babbler Stachyris nonggangensis, a threatened bird of limestone forests of the Sino-Vietnam border, and implications for its conservation) ar ko uzstāsies profesores Sieving doktorantūras students Demeng Jiang.

    No 2019. gada 17. līdz 23. martam profesore atradīsies ERASMUS+ apmaiņas vizītē Latvijā, kur sadarbībā ar DU DZTI vad. pētnieku Indriķi Kramu un vad. pētnieci Tatjanu Kramu veiks pētījumus arī Latvijas mežos.

    Demeng Jiang ir Guangxi Universitātes Mežsaimniecības koledžas (http://animal-ecology-guangxi.com) doktorants. Maģistra grāds iegūts Southwest Forestry University, Ķīnā. Demenga pamatintereses saistītas ar putnu uzvedības ekoloģiju un bioloģiskās daudzveidības aizsardzību. Doktora darba tēmas ietvaros tiek pētītas sugu ekoloģiskās mijiedarbības zīlīšu grupās, kā arī sauszemes mugurkaulnieku, īpaši putnu, reakcijas uz izmaiņām mežu apsaimniekošanā. Šobrīd Demengs ir iesaistīts pētījumos, kas norisinās Floridā un Latvijā.

    Papildu informācija:
    DU DZTI vadošā pētniece
    Tatjana Krama
    Tālr. 29839385
    e-pasts: tatjana.krama@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!