• A- A A+
  • Informācija par 14. starptautisko zinātnisko konferenci “Mūzikas zinātne šodien: pastāvīgais un mainīgais”

    Aktualizēts 08.05.2019 16:51

    Šī gada 9. maijā Daugavpils Universitātē notiks ikgadējā, nu jau 14. Starptautiskā zinātniskā konference Mūzikas zinātne šodien: pastāvīgais un mainīgais. Organizatoru vidū Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmija, Kauņas Vītauta Dižā Universitāte (Lietuva), Silēzijas universitātes Katovicē Mākslas fakultātes Cešinā Mūzikas institūts (Polija), Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmija (Baltkrievija) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija. Šogad konferences mērķis ir sekmēt starptautisku zinātnes sakaru attīstību, bagātināt Latvijas mūzikas zinātni ar jaunām atziņām, īpašu uzmanību pievēršot mūzikas izglītības paradigmu maiņai, dažādu valstu mūzikas mācīšanas metodikas jautājumiem, mūzikas izglītībai Lietuvā.

    Konference tiek organizēta, lai uzsvērtu augstākās izglītības mūsdienu nozīmi, zinātnisko un inovatīvo risinājumu pieaugošo lomu, kā arī veicinātu sadarbību starp augstākās izglītības iestādēm ES dalībvalstīs un profesionālās ievirzes izglītības iestādēm Latvijā.

    Konferences tematiskās vadlīnijas aptver mūzikas vēstures, teorijas un atskaņotājmākslas krustpunktus mūzikas pētniecībā; mūzikas teorētisko kursu pilnveides iespēju meklējumus, tradicionālo un džeza mūziku, kā arī mūzikas pedagoģijas būtiskus jautājumus. Priekšlasījumu tematika saistīta ar vēsturiskās muzikoloģijas, sistemātiskās muzikoloģijas, etnomuzikoloģijas un izglītības jomām. Ir paredzēts, ka konferences darbs tiks organizēts četrās darba grupās.

    Konferencē piedalās zinātnieki no Baltkrievijas, Polijas, Krievijas, Latvijas un Lietuvas. Kopumā 46 dalībnieki, no tiem 33 profesori, mūzikas zinātnes doktori, kuri atbildēs uz Jūsu uzdotajiem jautājumiem.

    Paredzēti vairāki referāti par minētām tēmām. Referentu vidū – Silēzijas Universitātes Katovicē profesori Huberts Miška, Urszula Mizia (Polija), Baltkrievijas Mūzikas akadēmijas prof. Nelli Macaberidze (Baltkrievija), Maskavas mākslas institūta vadošā pētniece Jeļena Savitskaja (Krievija), Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmijas profesori Leonīds Melniks, Ramune Križauskiene, Vītauta Dižā Kauņas universitātes profesore Asta Rauduvaite, Jolanta Abramauskiene, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas prof. Andris Vecumnieks, prof. Baiba Jaunslaviete un citu zinātnieku ziņojumi un pārskati par stila kategorijas nozīmi mūzikas teorētisko un vēsturisko aspektu izziņā, atskaņotājmākslas problēmām, sakrālās un populārās mūzikas vietu, par integrācijas idejām mūzikas mācīšanas metodikā u. c. būtiski jautājumi.

    Konferences sākums plkst. 11.00 Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes koncertzālē – Vienības ielā 13. Savukārt 17.00 paredzēta profesora Leonīda Melnika lekcija-meistarklase Šauliusa Sondecka pedagoģiskais mantojums. Turpinājumā plkst. 18.00 koncerts –CD Cassiopeia prezentācija. Piedalās saksofonists prof. Rišards Kšištofs Žolendzevski (Ryszard Żołędziewski), vijolnieks prof. Jaceks Ropski (Jacek Ropski ) un DU docents Gļebs Beļajevs.

    KONFERENCES PROGRAMMA 

     

    Konferences organizators un vadītājs: Prof. Ē. Daugulis

    Papildu informācija:
    www.du.ces.lv
    E mail: evalds.daugulis@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!