• A- A A+
  • Mindelo Universitātes pārstāvju vizīte Daugavpils Universitātē

    Aktualizēts 14.05.2019 09:02

    ERASMUS+ programmas KA107 ietvaros no 2019. gada 6. maija līdz 2019. gada 12. maijam Daugavpils Universitātē (DU) viesojās Kaboverdes Republikas (Āfrika) Mindelo Universitātes (MU) rektors, prof. Albertino Graca (Albertino Graça) un MU Studiju daļas koordinators Žozē Luišs Ramos (Jose Luiz Ramos).

    Vizītes mērķis bija iepazīt DU studiju un zinātniskā darba organizācijas procesu, kopīgu projektu ieviešanas iespējas, infrastruktūru, lai izvērtētu tālākās iespējas veicināt abu universitāšu izglītības sistēmas internacionalizāciju. MU pārstāvji iepazinās ar vairāku DU studiju virzienu stratēģiskajiem virzieniem un infrastruktūru.

    Humanitārajā fakultātē ERASMUS+ dalībnieki iepazina daudzvalodīgo fakultātes vidi, apmeklēja Konfūcija klasi, Krievu valodas un kultūras centru, lingafonijas kabinetu, auditorijas, kas aprīkotas ar sinhronās tulkošanas tehniku. Īpašu interesi raisīja profesionālā maģistra studiju programma “Starpkultūru attiecības”, kurā jau šoruden plāno studēt pirmais studējošais no Mindelo Universitātes.

    Apmeklējot Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju korpusa laboratorijas un observatoriju, A. Graca un Ž. L. Ramos guva priekšstatu par ES fondu finansējuma apguvi, DU zinātnisko kapacitāti un iespējamo turpmāko sadarbību inženierzinātņu jomā.

    MU pārstāvji iepazina arī Mūzikas un mākslu fakultātes docētāju un studentu sadarbības modeļus un augstu novērtēja Mūzikas katedras darbu, kā arī ierosināja organizēt kopīgu konferenci Kaboverdē. Starptautisku kultūras pieredzi viesi no MU guva, apmeklējot DU Mūzikas un mākslu fakultātes koncertu, kurā notika CD “Cassiopeia” prezentācija un priekšnesumus sniedza Vroclavas Karola Lipinska Mūzikas akadēmijas profesors Rišards Žolendževskis (Ryszard Żołędziewski) un DU docents Gļebs Beļajevs.

    Vizītes laikā pārliecību par ERASMUS+ lielo ieguldījumu augstākās izglītības starptautiskās sinerģijas veicināšanā apliecināja MU pārstāvju tikšanās ar studējošajiem no Kenijas, Lesoto un Filipīnām.

    Mobilitātes laikā ERASMUS+ dalībniekiem tika organizēti arī Latvijas kultūras iepazīšanas pasākumi: ekskursija pa Daugavpili un Daugavpils cietoksni, Marka Rotko mākslas centra apmeklējums, latgaliešu kulinārā mantojuma un sakrālo tradīciju iepazīšana Aglonā.

    Vizītes noslēgumā ERASMUS+ personāla mobilitātes dalībnieki kopīgā sarunā ar DU rektori prof. Irēnu Kokinu un studiju prorektori prof. Maiju Burimu apkopoja turpmākās sadarbības iespējas. Viņi norādīja, ka DU ir augsta līmeņa augstākās izglītības iestāde, kas studējošajiem piedāvā draudzīgu un starptautisku studiju vidi. Prof. A. Graca uzsvēra, ka mobilitātes laikā iegūtā pieredze ir pamats tālākajai sadarbībai, kuras nākamie soļi ir studentu apmaiņa un kopīga starpdisciplinārā simpozija organizēšana.

    Papildu informācija:

    DU rektore prof. Irēna Kokina
    e-pasts: irena.kokina@du.ces.lv

    DU Studiju prorektore prof. Maija Burima
    e-pasts: maija.burima@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!