• A- A A+
  • DU Konfūcija klasē pasniegti ķīniešu valodas sertifikāti

    Aktualizēts 27.05.2019 15:03

    2019. gada 22. maijā Daugavpils Universitātes (DU) Konfūcija klasē norisinājās svinīga ķīniešu valodas un kultūras apguves sertifikātu pasniegšanas ceremonija, kas tradicionāli ir viens no noslēdzošajiem ķīniešu valodas nodarbību cikla posmiem DU.

    Latvijas Universitātes (LU) Konfūcija institūta Latvijas puses direktors prof. Pēteris Pildegovičs un LU Konfūcija institūta Ķīnas puses direktors prof. Šans Cuanju (Shang Quanyu) tikās ar DU studiju prorektori prof. Maiju Burimu, Humanitārās fakultātes dekāni prof. Elīnu Vasiļjevu, Angļu filoloģijas un translatoloģijas katedras vadītāju doc. Ilzi Oļehnoviču, Svešvalodu katedras vadītāja p.i. lekt. Sergeju Poļanski un apsprieda turpmāko ķīniešu valodas un kultūras attīstību DU, darba plānu nākamajam studiju gadam, kā arī prof. Šans Cuanju ierosināja sadarbības iespējas starp DU un Ķīnas augstskolām. DU studiju prorektore prof. Maija Burima izteica pateicību prof. Pēterim Pildegovičam un prof. Šanam Cuanju par ķīniešu valodas studiju atbalstu DU.

    LU Konfūcija institūta Ķīnas puses direktors prof. Šans Cuanju atzīmēja ķīniešu valodas un kultūras studiju attīstību DU, kā arī atzinīgi novērtēja ķīniešu valodas brīvprātīgo pasniedzēju Bai Bingju (Bai Bingyu) un Liu Dzjinminas (Liu Jingming) darbu DU, uzsverot DU atbalstu ķīniešu valodas brīvprātīgo docētāju ideju un iniciatīvu realizēšanā ar mērķi iepazīstināt sabiedrību ar ķīniešu valodu un kultūru.

    Svinīgā ķīniešu valodas un kultūras apguves sertifikātu pasniegšanas ceremonija sākās ar ķīniešu valodas brīvprātīgo pasniedzēju Bai Bingju un Liu Dzjinminas sagatavoto interaktīvo prezentāciju par sasniegumiem 2018./2019. studiju gadā. Sertifikātu pasniegšanas ceremonijā piedalījās LU Konfūcija institūta Latvijas puses direktors prof. Pēteris Pildegovičs un LU Konfūcija institūta Ķīnas puses direktors prof. Šans Cuanju, DU studiju prorektore prof. Maija Burima un Svešvalodu katedras vadītāja p.i. lekt. Sergejs Poļanskis, kuri dalījās ar klātesošiem ceremonijas dalībniekiem savos iespaidos par kursantu sasniegumiem, meistarību un cerību, ka šie pirmie soļi ilgajā mūžizglītības un dzīves ceļā, spars un degsme mudinās arī turpmāk apgūt ķīniešu valodu un kultūru ar DU brīvprātīgo pasniedzēju palīdzību. DU kursu dalībnieki ķīniešu valodā stādījās priekšā un stāstīja par kādu nodarbībās apgūto tradicionālajai ķīniešu kultūrai raksturīgo elementu, piemēram, tējas ceremonija, papīrgriešana, ķīniešu mezglu siešana, kaligrāfija un dziedāšanas māksla.

    Prof. Pēteris Pildegovičs, prof. Šans Cuanju, DU studiju prorektore prof. Maija Burima un Svešvalodu katedras vadītāja p.i. lekt. Sergejs Poļanskis pasniedza sertifikātus un sveica kursu dalībniekus ar sekmīgu studiju gada noslēgumu. Sertifikātu pasniegšanas ceremonija noslēdzās priecīgā un sirsnīgā atmosfērā.

    Papildu informācija:
    DU Svešvalodu katedra
    e-pasts: svesvalodukatedra@du.ces.lv
    tālr. 65422994

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!