• A- A A+
  • Erasmus+ programmas stratēģiskās partnerības projekta „Virtual Education Experience in an Extended Nordic Context” transnacionālā tikšanās

    Aktualizēts 18.06.2019 10:48

    No 2019. gada 3. līdz 5. jūnijam Jēvlē (Zviedrija) notika Erasmus+ programmas stratēģiskās partnerības projekta „Virtual Education Experience in an Extended Nordic Context” („Viedex”) transnacionālā tikšanās. Daugavpils Universitāti pārstāvēja Humanitārās fakultātes Svešvalodu katedras viesasistente Zane Vaļule un Angļu filoloģijas un translatoloģijas katedras viesdocente Jeļena Tretjakova.

    Seminārā piedalījās projekta koordinatori no Jēvles Universitātes (Zviedrija), kā arī projekta partneri no Daugavpils Universitātes, Islandes Universitātes (Islande), Tallinas Universitātes (Igaunija) un Turku Lietišķo zinātņu universitātes (Somija).

    Šī gada 9.–11. aprīlī tika organizēta papildu transnacionālā tikšanās Turku (Somijā), kas kalpoja par ievadu semināra norisei. Jēvlē tika prezentēti projekta gala rezultāti – „Viedex” portāls un interaktīvā spēle zviedru valodas apmācībai. Portālā atrodami projekta partneru pārstāvošo universitāšu studentu esejas par tādām tēmām kā ilgtspējīga ekonomika, starptautiskie tirdzniecības sakari vai kultūratšķirības Skandināvijas un Baltijas valstīs. Šīs esejas ir pamats dažādiem teksta izpratnes, klausīšanās vai gramatikas uzdevumiem, kas pēc projekta noslēgšanas būs pieejami tiešsaistē. Tika prezentēts arī fragments no virtuālās spēles zviedru valodas apmācībai „NordBlis”, kas izstrādātā projekta ietvaros. Partneri apsprieda nepieciešamo dokumentāciju projekta nobeiguma atskaitei. Projekts tiks noslēgts 2019. gada 31. augustā; projekta gaitā izstrādātā spēle „NordBlis” un „Viedex” portāls tiks pabeigti un prezentēti publiski.

    Papildu informācija:
    HF Svešvalodu katedras viesasistente Zane Vaļule
    e-pasts: zane.valule@du.ces.lv
    HF Angļu filoloģijas un translatoloģijas katedras viesdocente Jeļena Tretjakova
    e-pasts: jelenatretjakova@inbox.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!