• A- A A+
  • DU notika ESF projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/005 darbseminārs “Studiju apakšprogrammas sociālajā un pilsoniskajā jomā studiju kursu pilnveide un rezultātu kartēšana”

    Aktualizēts 17.06.2019 09:14

    2019. gada 12. jūnijā Daugavpils Universitātē (DU) notika darbseminārs ESF projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/005 “Daugavpils Universitātes studiju virziena “Izglītība, pedagoģija un sports” modernizācija Latvijas izglītības sistēmas ilgtspējīgai attīstībai” ietvaros par integrētā profesionālā pedagoģijas bakalaura studiju programmas “Skolotājs” apakšprogrammas sociālajā un pilsoniskajā jomā studiju kursu pilnveidi un rezultātu kartēšanu.

    Seminārā piedalījās projekta vadītāja, vad. pētn. Eridiana Oļehnoviča, apakšprogrammas koordinatore Signita Gabrāne, eksperte moduļa izstrādē, doc. Ilze Šenberga, eksperti, doc. Tatjana Kuzņecova, lekt. Andris Kupšāns, moduļa satura konsultante no Vēstures katedras, prof. Irēna Saleniece, eksperti obligātā satura kopīgo studiju kursu izstrādei: pētn. Mārīte Kravale-Pauliņa, pētn. Ilona Fjodorova un doc. Inta Ostrovska.

    Semināru atklāja apakšprogrammas koordinatore S. Gabrāne, iepazīstinot semināra dalībniekus ar darba programmu un veicamajiem uzdevumiem izstrādāto studiju kursu pilnveidošanā un studiju rezultātu kartēšanā. Semināra turpinājumā projekta vadītāja E. Oļehnoviča iepazīstināja klātesošos ar aktualitātēm projektā un studiju kursu pilnveidošanā ieteicamajiem materiāliem: “Kompetencēs balstītas augstākās izglītības iekšējās kvalitātes vadības rokasgrāmata” (2016) un “Kvalitātes uzlabošana: no politikas līdz praksei” (2018), kas ir pieejami Augstākās izglītības kvalitātes aģentūras (AIKA) mājaslapā.

    Moduļa eksperte I. Šenberga aicināja uz diskusiju par saņemto studiju kursu recenziju izvērtēšanu, turpinot darbu pie studiju kursu sasniedzamo rezultātu pilnveidošanas, balstoties uz kartēšanā konstatētajiem rezultātiem, kā arī studentu patstāvīgā darba novērtēšanas principiem.

    Izvērtējot seminārā paveikto, eksperti vienojās par veicamajiem uzdevumiem studiju kursu pilnveidošanā un turpmākajiem darbiem projekta aktivitāšu īstenošanā. Noslēgumā apakšprogrammas koordinatore S. Gabrāne pateicās visiem ekspertiem par ieguldījumu un uzsvēra, ka “šāda veida programma [integrētā profesionālā pedagoģijas bakalaura studiju programma “Skolotājs”] ir inovatīva, tāpēc arī pēc projekta darba posma noslēguma ekspertiem jācenšas to skaidrot un popularizēt Latvijas augstskolās, lai sociālās un pilsoniskās jomas skolotāju izglītība atbilstu mūsdienu darba tirgus prasībām.”

    Darbsemināra materiāli:

    Darba kārtība

    Papildu informācija
    Ilona Fjodorova
    Projekta koordinatore
    Tālr. 27107255
    E-pasts: ilona.fjodorova@du.ces.lv

    Eridiana Oļehnoviča
    Projekta vadītāja
    Tālr. 29130310
    E-pasts: eridiana.olehnovica@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!