• A- A A+
  • DU notika ESF projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/005 darbseminārs “Jauno pedagoģijas studiju programmu izstrāde: satura un procesa izvērtējums”

    Aktualizēts 25.06.2019 10:12

    2019. gada 19. jūnijā Daugavpils Universitātē (DU) notika darbseminārs “Jauno pedagoģijas studiju programmu izstrāde: satura un procesa izvērtējums” ESF projekta “Daugavpils Universitātes studiju virziena “Izglītība, pedagoģija un sports” modernizācija Latvijas izglītības sistēmas ilgtspējīgai attīstībai” ietvaros.

    Darbseminārā piedalījās darba devēju pārstāvji – eksperti: Marina Isupova (Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja), Andrejs Zagorskis (Preiļu novada Izglītības pārvaldes vadītājs), Ilze Mileiko un Imants Kukuļs (pārstāvji no nodibinājuma “Iespējamā misija”), Natālija Petrova (Daugavpils 3. vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā) un DU eksperti: prof. Anita Pipere, prof. Jeļena Davidova, prof. Ilze Ivanova, asoc. prof. Valērijs Dombrovskis, doc. Svetlana Guseva, doc. Inta Ostrovska, pētn. Ilona Fjodorova, apakšprogrammas koordinatore sociālajā un pilsoniskajā jomā Signita Gabrāne, apakšprogrammas koordinatore obligātā satura kopīgo studiju kursu izstrādē, pētn. Mārīte Kravale-Pauliņa un projekta vadītāja, vad. pētn. Eridiana Oļehnoviča.

    Darbsemināra ievadā apakšprogrammas koordinatore M. Kravale-Pauliņa sniedza kopsavilkumu par paveiktajiem darbiem un akcentēja: “Lai gan projektā mēs veidojam jaunu skolotāju programmu, tomēr ir svarīgi nepazaudēt iepriekšējo programmu īstenošanas pieredzi, kas ir bijusi veiksmīga un ilgtspējīga.” Semināra turpinājumā eksperti tika aicināti dalīties savā pieredzē par ieguvumiem un izaicinājumiem projektā (studiju kursu satura izvērtējums, licencēšanas dokumentācijas sagatavošana un pilnveidošana integrētā profesionālā pedagoģijas bakalaura studiju programmā “Skolotājs” un 2. līmeņa profesionālajā augstākās izglītības studiju programmā “Skolotājs”). Semināra laikā dalībnieki diskutēja par studiju kursu noformēšanu, studiju rezultātu atspoguļošanu, vienotu pieeju vērtēšanā, atgriezeniskās saites veidošanu un studentu patstāvīgā darba vērtēšanas kritērijiem. Eksperti atzīmēja dažādas grūtības, ar ko nācās saskarties, veicot ikmēneša uzdevumus.  Visvairāk izaicinājumu radīja studiju kursu studiju rezultātu (zināšanas, prasmes, kompetence) izvērtēšana un to saskaņošana atbilstoši skolotāja profesijas standartam.

    Projekta vadītāja E. Oļehnoviča izklāstīja aktualitātes par projekta norisi un turpmākajiem darbiem, kā arī aicināja ekspertus pievērst uzmanību jaunākajai zinātniskajai literatūrai un metodiskajiem materiāliem par studentcentrētu pieeju izglītībā.

    Darbsemināra noslēgumā M. Kravale-Pauliņa aicināja DU ekspertus kritiski izvērtēt jauno studiju programmu saturu un laicīgi īstenot uzticētos uzdevumus.

    Darbsemināra materiāli:

    Darba kārtība

    Papildu informācija
    Ilona Fjodorova
    Projekta koordinatore
    Tālr. 27107255
    E-pasts: ilona.fjodorova@du.ces.lv

    Eridiana Oļehnoviča
    Projekta vadītāja
    Tālr. 29130310
    E-pasts: eridiana.olehnovica@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!