• A- A A+
  • DU docentes ar ziņojumu piedalījās ETHAC 2019 The European Triple Helix Congress

    Aktualizēts 09.10.2019 11:01

    No š.g. 30.septembra līdz 1.oktobrim DU SZF ESK docente L.Aleksejeva un DU HSZI docente I.Ostrovska ar ziņojumu piedalījās ETHAC 2019  The European Triple Helix Congress, kura nosaukums šogad bija Responsible Innovation & Entrepreneurship. Kongress šogad tika rīkots Grieķijas pilsētā Saloniki.

    Kongresā tika apspriesti aktuāli ekonomikas globālie izaicinājumi un to risināšanas iespējas, izmantojot trīskāršas spirāles pieeju. Forumā piedalījās vairāk nekā 150 pētnieki un zinātnieki no 35 valstīm, tostarp Nigērijas, Nīderlandes, Kanādas, Polijas, Turcijas, Grieķijas, Lielbritānijas, Ķīnas u.c. valstīm, kongresa gaitā notika zinātniskās diskusijas un viedokļu apmaiņa ar  kolēģiem par pētnieciskajam aktualitātēm un sadarbības iespējām.

    ETHAC misija ir mobilizēt zināšanas un inovācijas pasaules tirgū, izmantojot Triple Helix jeb trīskāršās spirāles mijiedarbības modeli, kurā aktīvi iesaistās zinātnieki, pētnieki, ražotāji, uzņēmēji, investori un politikas veidotāji. ETHAC organizē Triple Helix asociācija, kas ir starptautiska nevalstiska organizācija. Tās galvenā darbības joma ir zinātnisko zināšanu un praktisko sasniegumu virzīšana un sasaiste ar visiem trīskāršās spirāles mijiedarbības aspektiem pētniecības, inovāciju, konkurētspējas un izaugsmes veicināšanai. ETHAC 2019 tika veikts ieskats inovāciju attīstības procesu visaktuālākajos izaicinājumos pasaulē.

    Referāti aptvēra akadēmiskos un teorētiskos konceptus, prakses un politikas gadījumu izpēti visās trīskāršās spirāles mijiedarbības jomās, uzsverot sociāli atbildīgu inovāciju un uzņēmējdarbības attīstību. Īpašu interesi raisīja Triple Helix asociācijas goda prezidenta profesora Loet Leydesdorff (Níderlande) uzruna un ziņojums par Triple Helix sinerģijas aspektiem, kā arī Dr. Dimitri Corpakis (Brisele) referāts par Eiropas Savienības inovāciju politikas un uzņēmējdarbības virzienu pārveides galvenajiem izaicinājumiem 2020. gadā.

    Kongresa apmeklējums notika, pateicoties DU pētniecības projekta Nr.14-95/14Sabiedrības iesaiste sociālajā uzņēmējdarbībā Latgales reģiona viedās izaugsmes veicināšanai” un DU pētniecības projekta Nr.14-95/10 “Viedās izaugsmes iespēju novērtējums Latgales novados finansiālajam atbalstam.

    Dr.oec. Ludmila Aleksejeva

    ludmila.aleksejeva@du.ces.lv

    Dr.paed. Inta Ostrovska

    inta.ostrovka@du.v

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!