• A- A A+
  • 11.-12. oktobrī Daugavpils Universitātē norisinājās 14. Starptautiskā zinātniskā konference “Sociālās zinātnes reģionālajai attīstībai 2019”

    Aktualizēts 15.10.2019 10:51

    2019. gada 11. un 12. oktobrī Daugavpils Universitātē (DU) (Parādes ielā 1 un 1A) jau četrpadsmito reizi notika starptautiskā zinātniskā konference “Sociālās zinātnes reģionālajai attīstībai 2019”, ko organizēja DU Humanitāro un sociālo zinātņu institūts sadarbībā ar SZF Ekonomikas un Socioloģijas, Sociālās psiholoģijas un Tiesību katedrām.

          SZF

    11. oktobrī plkst. 10.00 DU (Parādes ielā 1A, 130. auditorijā) notika konferences atklāšana. Atklāšanas ceremonijā konferences dalībniekus uzrunāja DU Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Sociālo pētījumu centra vadītājs, profesors Vladimirs Meņšikovs, Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, profesors Jānis Teivāns-Treinovskis, Humanitāro un sociālo zinātņu institūta direktore, profesore Anita Stašulāne.

    Darbs konferencē norisinājās plenārsēdē un sešās darba grupās piecos sociālo zinātņu virzienos: Ekonomika – Reģionālā ekonomika, Finanses un kredīts, Tiesību zinātne – Krimināltiesības, Civiltiesības, Socioloģija un Vadībzinātne, Sociālā psiholoģija.

    Konferences plenārsēdes norisinājās divās dienās. Šogad to programma bija īpaši daudzveidīga un aptvēra reģionālo ekonomiku, finanses, socioloģiju, tiesību zinātni, kultūru, izglītību. Plenārsēdes programmu nodrošināja zinātnieki no septiņām valstīm – gan jau ilgstošie sadarbības partneri, gan jaunie. Plenārsēdē piedalījās Daugavpils Universitātes rektore, profesore Irēna Kokina, kā arī Daugavpils Universitātes Zinātņu daļas pārstāvji.

    Konferences darba kārtība un programmas saturs veicināja konferences mērķu sasniegšanu darba grupās. Konferences mērķi ir sekmēt sociālo zinātņu ieguldījumu reģionālajā attīstībā, popularizēt starpdisciplināru pieeju reģionālajai attīstībai nozīmīgo jautājumu risināšanā, veicināt pētniecisko rezultātu pārnesi praksē.

    Kopumā konferencē darbojās vairāk nekā simts zinātnieki no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Norvēģijas, Ukrainas, Gruzijas, Baltkrievijas, Krievijas, Kazahstānas. Tāpat, plaši bija pārstāvētas Latvijas universitātes un augstskolas. Konferences dalībnieki atzinīgi novērtēja konferences zinātnisko fokusu un darba formātu.

    Pēc konferences autoru iesniegtie raksti tiks recenzēti un publicēti ikgadējos „Daugavpils Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu institūta un Sociālo zinātņu fakultātes Starptautisko zinātnisko konferenču rakstu krājumos”, kas ir iekļauti datu bāzē Electronic Journals Library of University of Regensburg (Vācija).

    Papildu informācija:
    Dr.oec. Viktorija Šipilova
    E-pasts: viktorija.sipilova@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!