• A- A A+
  • Gļebs Beļajevs

    Aktualizēts 25.10.2019 02:18

    Gļebs Beļajevs

    Daugavpils Universitāte, Latvija

    Docents, Mūzikas un Mākslas fakultāte

    Maseno Universitāte, Kenija

    Pieredzes apmaiņa

    Mobilitātes ilgums no 07/10/2019 – 13/10/2019

    Ideja par Maseno Universitātes apmeklējumu radās jau pagājušā gadā, kad Daugavpils Universitātē viesojās Maseno Universitātes vicekanclers profesors Juliuss O.Nyabundi un profesore Rose Anyango. Šī gada vasarā notika vēl viena tikšanās ar viesiem no Maseno Universitātes, kad tika apspriesta turpmākā sadarbība un DU MMF pārstāvju vizīte uz Keniju.

    Mobilitātes laikā tika ieplānotas tikšanās ar Universitātes vadību, Mūzikas un Drāmas fakultātes pasniedzējiem un studentiem. Gatavojoties braucienam, mums ļoti palīdzēja  profesores Roses Anyango ieteikumi. Mēs visu laiku bijām kontaktā, un izmantojot e-mail apspriedām dažādus jautājumus par ceļošanu un mobilitātes aktivitātēm.

    Uzņemšana Maseno Universitāte bija ļoti labi organizēta. Aktivitātes sākās ar Maseno Universitātes Mūzikas katedras docētāju un studentu koncertprezentāciju, kurā uzstājās solisti,ansambļi un universitātes koris. Mans kolēģis, DU MMF vieslektors Ēvalds Lazarevičs
    nolasīja lekciju par latviešu tradicionālo mūziku, kurā prezentācijas veidā ar audio un video piemēriem pastāstīja par unikālām latviešu un lietuviešu kultūras tradīcijām: mūzikas instrumentiem,  vēlīnās izcelsmes vokālo daudzbalsību latviešu tradicionālajā mūzikā, lietuviešu
    sutartinēm, kā arī par Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem. Prezentācija radīja ļoti lielu interesi un vairākus jautājumus no Maseno Universitātes docētājiem un studentiem.

    Mobilitātes laikā notika arī meistarklases un pieredzes apmaiņa, Maseno universitātes Mūzikas katedras studenti apgūst ne tikai spēli uz akadēmiskai un populārai mūzikai raksturīgiem instrumentiem (klavieres, saksofons, klarnete, alts, trompete,ģitāra) bet arī pievērš uzmanību Kenijas tradicionāliem mūzikas instrumentiem – litungu, ngomvo u.c. Tāpēc īpaši interesants bija kopkoncerts, kur tika atskaņota gan latviešu un Eiropas akadēmiskā mūzika, gan Maseno Universitātes studenti un docētāji demonstrēja kenijiešu tradicionālo mūziku. Koncerta izskaņā mēs apvienojāmies, lai kopīgi atskaņotu vienu kenijiešu un vienu latviešu dziesmu.

    Kopumā mobilitāte bija ļoti interesanta, gan mēs, gan mūsu kenijiešu kolēģi ieguvām daudz jaunas vērtīgas informācijas. Ļoti gribētos, lai mūsu sadarbība turpinātos, organizējot kopīgus koncertus, seminārus un meistarklases gan Latvijā, gan Kenijā.

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!