• A- A A+
  • Pieredzes stāsts

    Aktualizēts 13.03.2020 09:58

    Vārds, uzvārds                         Sanita Dregiša/ Jeļena Tamane / Eva Kasparenoka

    Vecums                                     28 gadi / 33 gadi / 28 gadi

    Dzimums                                   sieviete

    Nosūtošā augstskola              Daugavpils Universitāte

    Darbības joma augstskolā     vispārējais personāls

    Mobilitātes valsts                     Indija

    Uzņemošā institūcija              Dev Sanskriti Vishwavidyalaya University

    Pieredzes apmaiņas veids      Personāla pieredzes apmaiņas mobilitāte

    Mobilitātes perioda ilgums    21.02.2020. – 29.02.2020.

     

    No 2020. gada 21. februāra līdz 29. februārim Erasmus+ KA 107 programmas ietvaros Daugavpils Universitātes projektu vadītāja ārvalstu studentu piesaistes jautājumos Jeļena Tamane, rektora palīdze Sanita Dregiša un Studiju kvalitātes novērtēšanas centra kvalitātes vadītāja Eva Kasparenoka apmeklēja Sanskrita Universitāti Indijā, Haridvarā.

    Uzņemšana un vizīte kopumā bija noorganizēta teicami. Mobilitātes laikā notika vairākas tikšanās – ar universitātes vadību, fakultāšu un institūtu vadītājiem, docētājiem un studentiem.

    Viesošanās laikā bija lieliska iespēja iepazīties ar pašu studiju procesu universitātē, apmeklēt universitātes bibliotēku, izpētīt piedāvātos vietējiem studentiem studiju kursus un salīdzināt tos ar Daugavpils Universitātes studiju struktūru, piedalīties teorētiskās un praktiskās nodarbības, kā arī diskutēt par atšķirīgo un kopīgo Latvijas Republikas un Indijas Republikas studiju sistēmās, kā arī padalīties ar pieredzi šajā jomā.

    Vizītes laikā piedalījāmies lekciju vērošanā, tikāmies ar departamentu un institūtu vadītājiem un pārrunājām studiju procesa organizācijas līdzīgās un atšķirīgās formas, studiju kvalitātes ieviešanas mehānismus un abu valstu akreditācijas procedūru specifiku. Sanskrita Universitātes studentiem tika prezentētas ne tikai Daugavpils Universitātes studiju iespējas, pieejamās studiju programmas angļu valodā, bet arī 2020. gadā organizētās vasaras skolas un pieteikšanās procedūra, arī Latvijas valsts un vēsture, latviešu kultūra, informācija par Daugavpils pilsētu un dzīvošanas Latvijā īpatnībām. Sanskrita Universitātes studenti izteica patiesu interesi par studijām Daugavpils Universitātē un kultūras aspektiem Latvijā, bija ieinteresēti Latvijas jauniešu dzīves problemātikā, uzdeva jautājumus arī pēc tikšanās reizēm, kā arī visas vizītes garumā. Dev Sanskriti universitātes pārstāvji minēja, ka tikai daļai no ieinteresēto studentu skaita bija iespēja piedalīties mūsu lekcijās un prezentācijās pārāk lielā interesentu skaita dēļ. Mums laipni tika piedāvāta iespēja piedalīties vietējo studentu lekcijās un nodarbībās (piemēram, datorklases lekcijā un jogas nodarbībā). Tika apmeklēts universitātes Baltijas studiju centrs un apspriesta Daugavpils Universitātes latviešu valodas speciālistu iespējama līdzdalība latviešu valodas studiju kursu nodrošināšanā Sanskrita Universitātē.

    Ar Sanskrita Universitātes vadību vienojāmies par sadarbības iespējām studiju darba organizācijā, tika apspriestas iespējas studējošo studiju un prakšu mobilitātes, saskaņotas mobilitāšu programmas.

    Viesošanās laikā iepazināmies arī ar indiešu kultūru, devāmies ekskursijā uz svēto upi Gangu, Himalaju kalniem, kā arī tika apmeklēti kultūras pasākumi, piemērām, Ganga Arti (reliģisks pielūgšanas rituāls, kas veltīts Gangas dievietei), apmeklēti vairāki tempļi un lūgšanu vietas. Reliģija šajā valstī ir noteikusi cilvēka uzvedību, domāšanas veidu, paražas, darbību, tradīcijas, kā arī ikdienu.

    Personiskie ieguvumi ir iespēja iepazīt citu zemju cilvēkus, kultūru un tradīcijas kā arī uzdrīkstēšanās un drosme iegūt jaunu pieredzi ārpus Eiropas Savienības.

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!