• A- A A+
  • 2020.gada 1.jūnijs – 2020.gada 31.augusts

    Aktualizēts 31.08.2020 09:58

    Projekts „Pētniecības infrastruktūras attīstīšana viedās specializācijas jomās un institucionālās kapacitātes stiprināšana Daugavpils Universitātē”, vienošanās Nr. 1.1.1.4/17/I/008, tiek īstenots darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 1.1.1. specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt Latvijas zinātnisko institūciju pētniecisko un inovatīvo kapacitāti un spēju piesaistīt ārējo finansējumu, ieguldot cilvēkresursos un infrastruktūrā” 1.1.1.4. pasākuma „P&A infrastruktūras attīstīšana viedās specializācijas jomās un zinātnisko institūciju institucionālās kapacitātes stiprināšana” ietvaros

    2020.gada 1.jūnijs – 2020.gada 31.augusts

     

    Daugavpils Universitāte pētniecības programmas „Matemātika, fizika, nanomateriāli, materiālu inženierzinātnes” ietvaros turpina darbu ar iegādātajiem Fotoluminiscences un Ramana spektrofotometru, augstas izšķirtspējas elektronmikroskopu un mikro/nano izšķirtspējas rentgenstaru mikroskopu. Daugavpils Universitātes pētniecības programmas „Bioloģija” ietvaros turpina darbu ar iegādāto aprīkojumu, kas tiek izmantots gan studiju procesa nodrošināšanai, gan zinātniski pētnieciskajā darbā.

    Projekta darbības “Studiju un pētniecības centra “Ilgas” iekļaušana Akadēmiskajā pētniecības un izglītības datu pārraides tīklā” realizēšanai iepirkuma procedūras atklātā konkursa „Studiju un pētniecības centra “Ilgas” iekļaušana Akadēmiskajā pētniecības un izglītības datu pārraides tīklā ERAF projekta ietvaros”, iepirkuma identifikācijas numurs DU 2020/10 ERAF, ietvaros tika noslēgts līgums par studiju un pētniecības centra “Ilgas” iekļaušana Akadēmiskajā pētniecības un izglītības datu pārraides tīklā. Līguma ietvaros paredzēts izveidot datu pārraides savienojumu Daugavpils Universitātes Studiju un pētniecības centrā “Ilgas” ar IzM Akadēmiskā tīkla pieslēguma (http://www.izm.gov.lv/lv/preses-mape-akademiskais-tikls) punktu Daugavpils Universitātē, nodrošinot simetrisku datu pārraides ātrumu vismaz 800 Mbps apjomā, un nodrošināt mobilā tīkla pārklājumu SPC “ILGAS” iekštelpās un teritorijā. Studiju un pētniecības centra „Ilgas” iekļaušana Akadēmiskajā pētniecības un izglītības datu pārraides tīklā dos iespēju zinātniekiem un studentiem attālināti izmantot bibliotēku elektroniskos katalogus un digitālās datubāzes, virtuālo laboratoriju iespējas, tiešsaistē pieslēgties DU un citu zinātnisko institūciju aprīkojumam, apstrādāt, uzglabāt, pārraidīt datus un piekļūt citiem starptautiskajiem datu pārraides tīkliem.

    Daugavpils Universitātes pētniecības programmas „Bioloģija” īstenošanai, kā arī kopīgas pētniecības programmas „Bioloģija” ar Daugavpils Universitātes aģentūru “Latvijas Hidroekoloģijas institūts” realizēšanai, iepirkuma procedūru rezultātā tika pieņemti lēmumi par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu par kutera piekrastes novērojumiem un paraugu ievākšanai piegādi un automašīnas kravas piekabes piegādi Latvijas Hidroekoloģijas institūta vajadzībām, kā arī par automašīnas mobilās laboratorijas vajadzībām piegādi komplektam “Biodaudzveidības pētījumu mobilā laboratorija”.

    Daugavpils Universitātes pētniecības programmas „Bioloģija” īstenošanai, kā arī kopīgas pētniecības programmas „Bioloģija” ar Daugavpils Universitātes aģentūru “Latvijas Hidroekoloģijas institūts” realizēšanai tika izsludināta iepirkumu procedūra atklāts konkurss „Mikroautobusa ar laboratorijas aprīkojumu un automašīnas kravas piekabes piegāde Latvijas Hidroekoloģijas institūta vajadzībām ERAF projekta ietvaros”, iepirkuma identifikācijas numurs DU 2020/24 ERAF.

     

    Papildinformācija:
    Projekta administratīvā vadītāja Kristīna Romanceviča
    kristina.romancevica@du.ces.lv

     

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!