• A- A A+
  • Atklāta latviešu valodas un reģionālo studiju rudens “vasaras skola” “Etnotūrisma un ekotūrisma izaicinājumi Latgalē un Sēlijā”

    Aktualizēts 02.10.2020 22:40

    Ar dalībnieku un organizatoru komandas savstarpēju iepazīšanos 2. oktobrī sākusies Daugavpils Universitātes latviešu valodas un reģionālo studiju rudens “vasaras skola” “Etnotūrisma un ekotūrisma izaicinājumi Latgalē un Sēlijā”. Šādu vasaras skolu DU organizē jau ceturto gadu, tomēr tiešsaistē tā notiek pirmoreiz. Vasaras skola ilgs desmit dienas – līdz 11. oktobrim.

    Šogad latviešu valodas mācībās un sociokultūras aktivitātēs piedalīsies 10 ārzemju studenti un akadēmiskā personāla pārstāvji no Azerbaidžānas, Dienvidkorejas, Grieķijas, Gruzijas, Peru, Spānijas, Turcijas, Ukrainas un Uzbekistānas.

    Ik gadu vasaras skolas dalībniekiem ir iespēja pretendēt uz Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) stipendijām. Arī šogad rudens “vasaras skolas” organizatori no 93 dalībnieku pieteikumiem atlasīja 10 vismotivētākos stipendiātus.

    Skolas dalībnieki ne vien apgūs latviešu valodas pamatus, bet arī piedalīsies sociokultūras aktivitāšu modulī, iepazīstot tūrismu. Nodarbības notiek e-konferenču platformā ZOOM.

    Skola tiek organizēta, ar mērķi sniegt iespēju projekta mērķauditorijai apgūt latviešu valodu un Latvijas reģionālās studijas, lai veicinātu ārvalstnieku iepazīšanos ar Latvijas valsti un valodu, veidotu izpratni par Latvijas kultūrtelpu, stimulētu apmācāmos izmantot latviešu valodu publiskajā komunikācijā un rosinātu apsvērt tālākās sadarbības iespējas ar Latviju.

    Šogad mācību tematiskā uzmanība pievērsta ekotūrismam un etnotūrismam Latgalē un Sēlijā. Videoekskursijās dalībnieki virtuāli aizceļos uz Latgales un Sēlijas tūrisma spilgtākajiem galamērķiem, iepazīstot reģiona etnogrāfisko mantojumu, ekotūrisma spektru un kultūrvēsturisko daudzveidību.

    Līdz ar vasaras skolas sākšanos noslēdzies viens darba posms skolas komandai – uzfilmēti ekskursiju video. Paldies par sadarbību sakām SIA “Fest” un gidiem tūrisma objektos.

    Vasaras skolu realizē DU Humanitārās fakultātes Latvijas studiju centrs.

    Ar vasaras skolas dalībniekiem, gatavojoties skolai un skolas laikā, strādā komanda:

    • Vasaras skolas vadītāja, latviešu valodas pasniedzēja philol., prof. Maija Burima;
    • Vasaras skolas koordinatore, moduļa “Tūrisms” vadītāja Eva Kasparenoka;
    • Vasaras skolas latviešu valodas pasniedzējas asistente Diāna Skuķe;
    • Vasaras skolas koordinators, moduļa “Tūrisms” vadītāja asistents Ilmārs Mežaraups;
    • Vasaras skolas asistente Darja Komlačeva.

    Latviešu valodas un reģionālo studiju rudens “vasaras skolai” “Etnotūrisma un ekotūrisma izaicinājumi Latgalē un Sēlijā” aktualitātēm var sekot vasaras skolas mājas lapā un Facebook.

    Šo projektu finansiāli atbalsta Valsts izglītības attīstības aģentūra.

    PAPILDU INFORMĀCIJA
    Dr. philol., prof. Maija Burima
    DU HF Latvijas studiju centra vadītāja
    E-pasts: summerschool@du.ces.lv

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!