• A- A A+
  • Atzinīgi novērtēts DU izskanējušais radio “Klasika” koncerts

    Aktualizēts 09.10.2015 09:59

    13771-15200-nLatvijas Radio 3 “Klasika” komanda izteikusi sirsnīgu pateicību Daugavpils viesmīlīgajiem un sirsnīgajiem ļaudīm – Daugavpils Universitātes (DU) komandai, Daugavpils Latviešu kultūras centram ((DLKC)) un visiem talantīgajiem mūziķiem, radošajiem prātiem par brīnišķīgo uzņemšanu un līdzdalību “Klasikas” dienas Daugavpilī sarīkošanā, kas notika 5. oktobrī DU koncertzālē.

    Visas dienas garumā pēc ziņu izlaidumiem “Klasikas” ēterā skanēja sižeti, kuros savas pilsētas vizītkarti sniedza Daugavpilī studējušie, strādājošie un mītošie mākslinieki. Savukārt plkst. 18:00 Daugavpils Universitātē izskanēja koncerts, kas tiešraidē bija klausāms visā Latvijā, bet ar interneta starpniecību – visā pasaulē.

    Koncerta vadītāja Gunda Vaivode Facebook vietnē atzīmējusi, ka ar prieku vēroja, cik labi mūziķi mīt Daugavpils Universitātē – gan pasniedzēji, gan studenti. “Atjaunotās zāles gaisotne ir silta un skanīga. Paldies ikvienam, kas šajā vakarā iesaistījās un bija klāt!” tā G. Vaivode.

    Koncerta programma bija veidota ciešā sadarbībā ar Daugavpils Universitāti un Daugavpils Latviešu kultūras centru. Koncertēja DLKC koris “Daugava” diriģenta Jevgeņija Ustinskova vadībā, DU Mūzikas un mākslas fakultātes studenti un mācībspēki (asociētā profesore Ilona Bagele (mecosoprāns), docents Gļebs Beļajevs (klavieres), vijoles klases asistents Igors Ozuns (alts), studenti Dainis Skutelis (tenors), Sandis Ulpe (tenors), Jekaterina Zaļuma (klavieres), Ruslans Margevičs (klarnete)), kā arī viesi no Rīgas – Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solisti Inga Šļubovska-Kancēviča (soprāns), Daugavpilī dzimušais Rihards Mačanovskis (baritons) un LNOB solistu galvenais koncertmeistars Mārtiņš Zilberts (klavieres).

    Noslēguma koncerts Daugavpils Universitātē (foto, koncerta ieraksts) – lsm.lv

    FACEBOOK

    DU FOTOGALERIJA

    LATGALES LAIKS

    Biežāk apmeklētās saites

    Raksti mums

    Nosūti savu jautājumu, ieteikumu, vai arī vienkārši sazinies ar mums un mēs centīsimies atbildēt cik ātri vien varam!

    Rakstīt ziņu

    Pasākumu kalendārs

    < September >
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 1 2 3 4 5 6

    DU BUKLETI

    Pieraksties jaunumiem e-pastā

    Nepalaid garām jaunākās ziņas no Daugavpils Universitātes!