Daugavpils Universitātē notika Globālās izglītības seminārs „ Veselīga un droša pārtika”
Aktualizēts 19.11.2014 16:39
Seminārā piedalījās studenti no profesionālās studiju programmas „Skolotājs”. Diskusiju uzsāka Ilgtspējīgas Izglītības Institūta vadītāja as. prof. Dzintra Iliško, akcentējot drošas pārtikas problemātiku. Klātesošie varēja piedalīties grupu darba spēlē „Sadali banānu” . Spēles laikā varēja novērot spraigas diskusijas parsociālo taisnīgumu, produktu iegādi un pārtikas importēšanas problēmām.
Semināra diskusijā iesaistījās arī docente Līga Anotņeviča, kura dalījās ar savu pieredzi, parādot dažādas prezentācijas par drošas pārtikas atpazīstamību/personisko izvēli un atbildību.
Noslēgumā klātesošajiem vajadzēja izvērtēt iepakojumu saturu, izpētot produktu sastāvus un noteikt to veselības pakāpi, t.i. veselīgs – iesaku citiem iegādāties; neveselīgs; grūti izvērtēt, jo trūkst informācijas.
Semināra izvērtējumā tika konstatēts, ka drošas pārtikas jautājumiem ikdienā tiek veltīts visai maz uzmanības. Informācijas vispārīgums veido arī vieglprātīgu attieksmi pārtikas iegādē, tādēļ diskusija un situāciju izspēle ir labs veids, lai ikviens mainītu savus ikdienas kaitīgos ieradumus, minēja kāds no klātesošajiem.
Ar citiem Globālās izglītības pasākumiem var iepazīties šeit.
Papildu informācija:
Dzintra Iliško, Mārīte Kravale- Pauliņa
Ilgtspējigas izglītības Institūts
Tel. 29739686
E – pasts:marite.kravale@du.ces.lv