Grāmatu izstāde: «Franču virtuve literatūrā»
Datums: 16 Mar - 28 Mar
Laiks: Visu dienu
Franču virtuve pamatoti tiek uzskatīta par nacionālo bagātību un pat īpašu franču filozofiju. Francijā radušies un sasnieguši pilnību daudzi mūsdienu virtuves pamatjēdzieni.
Daudziem cilvēkiem kruasāni asociējas ar brokastīm, kafiju, Eifeļa torni un rīta avīzi. Bagete un Rokforas siers ir Francijas simboli un nacionālie ēdieni. Žuljēns ir franču virtuves termins, kurš apzīmē īpašu dārzeņu sagriešanas veidu turpmākai to apstrādei. Bezē – franču deserts, ko cep no saputotiem olu baltumiem. Fuagrā – viens no izsmalcinātākajiem franču virtuves ēdieniem. Bujabēza zupa un ratatujs ir tradicionāli franču virtuves ēdieni. Par nenovecojošu franču virtuves klasiku tiek uzskatīts bifšteks, ko pasniedz ar eļļā ceptiem kartupeļiem.
Bieži vien liela loma kulinārijas šedevru popularizēšanā bijusi rakstniekiem, kas ar savu daiļradi iedvesmojuši Parīzes restorānu īpašniekus jaunu izsmalcinātu kulinārijas meistardarbu radīšanai.
Lasiet franču romānus un izbaudiet franču virtuvi!
Izstādes mērķis:
Iepazīstināt bibliotēkas lietotājus un visus interesentus ar franču virtuvi literatūrā.
Izmantotie avoti:
Elektroniskie resursi:
Izstādes nodaļas:
- franču virtuve
- Literārie darbi
- Publikācijas periodiskajos izdevumos
Papildus informācija:
Nataļja Zeile
Humanitāro un mākslu zinātņu lasītavas bibliotekāre
e – pasts: natalja.zeile@du.ces.lv